Топ 10


26 октомври 2016
Нещата, които правят живота ни по-хубав.

Инстаграмът
Непоносим минимализъм + поп хумор + концептуален ум си организират сбор на @pchyburrs в инстаграм, а отзад една азиатка със звънец в Сидни прави дърво от ластици и яйца от балони. Мерси на всички светии, че скролът надолу е бездънен.


Мандалите
Това е Мексико в компресиран вид, но не е изрисувано с пясък – фотографът Нийл Петерсън щрака милион пъти фасадите на един град, преди да ги сглоби в съвършената диаграма герб. Детайлът е убийствен – на nealpeterson.com и @neal2067 в инстаграм.


Игрището
В Банкок се живее толкова нагъсто, че нямат място да чертаят идеални елипси 105 x 68м, но, хей, за хлапетата играта е по-важна от геометрията. Така на света се появяват футболните игрища с "междублокова" форма, които покачват креативността с няколко ъгъла в повече.


Къщата
Тази е във Виетнам и не ни се мисли колко струва, но защо да си спираме сега фантазиите. Какво ѝ харесваме, освен бетона, стъклото и камъка? Ами, дървото, което расте вътре в нея. Точно над басейна, който явно ще трябва да се чисти от паднали листа.
© freshome.com


Зимата
Това лимитирано желание вече се разграби, но може пък да направят още и за нас (или сами да си направим подобно в някое студио за ситопечат). Така или иначе, въпросът е в копнежа: за едни по суетшърт, за други – по рицар, за трети – по хюга със сериал.


Двойката
Джонатан Нолан и Лиса Джой, които въртят заедно новия лунапарк за взривяване на каските – Западен свят. Той отдавна пише филми с брат си Кристофър, а тя е тв сценарист. Супер е, че великите умове мислят еднакво, а понякога и дори се обичат.


Лукчета
Не са толкова обикновени, нали виждате, че са розови – зимният сорт на бонбона е с грейпфрут, а дъвчащата версия е пет-един-след-друг! Полезността не сме я изследвали в полеви условия, но на гърлото със сигурност му е приятно (от Ремедиум за стотинки).


Сувенирите
Ваза или планина? И двете, казват от Tochka & Tochkа и потапят цветя в своята Витоша. Идеята е част от новия проект на Studio Komplekt, които събират нестандартни "визитки" на града ни от няколко артисти. Ще говорим пак, ще има и изложба.
© Мисирков / Богданов


Йохан
Той е локомотив, дизел-хидравличен маневрен локомотив. Произведен е в Русе, но вече тегли влакове в Швейцария. Не е голяма работа, да, само дето на нашата държава ѝ се случва за първи път да продаде такава машина на такава страна. Браво на Йохан.


Закуската
Хляб, сол и авокадо. Пипер, сусам и лимон не пречат, главното е да вземем супер силата на "плода на боговете", както му казвали ацтеките. Работи "за" мозъка и "срещу" депресията (която много обича като започне да се стъмва рано, ей сега от неделя).
© lifehack.org
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098