InstaSofia на 2016


21 декември 2016
Често разглеждаме София през техните очи и се чудим как успяват да я хванат с толкова различни физиономии. Преди да затворим албумите им от последните 52 седмици, събираме по два кадъра от петима инстаграмъри-за-следване и ги питаме за хубавото в този град – и в минало, и в бъдеще време.


Илия Темелков
@soregashi


Най-хубавото, което видях в София през 2016... как градът ми стана по-любим и още по-разочароващ. Пътувах много, заради което някои досадни проблеми ми бодат очите още повече, най-вече лошата хигиена. Започнах обаче да карам лонгборд, което ми показва, че с малко здрав асфалт и София може да има приятни страни.

През 2017 искам да видя...
как София става по-чист град, в който се диша добре, дори в мъгливи дни, да е по-спокойно и подредено, да има консистентност и единство в устройството на градската среда и повече щастливи физиономии. Искам също да видя развитие и на кварталите извън центъра, които днес сякаш са изоставени.

Михаил Гълъбов
@mixailliaxim


Най-хубавото, което видях в София през 2016... много неща – сгради, детайли и места, които съм пропускал да забележа преди това. Научих се да вдигам глава нагоре. Отскоро се придвижвам и с автомобил, а докато чакам на светофарите около мен винаги има нещо, което заслужава да се запечата – като ято гълъби и възрастна жена, която ги храни от прозореца на скромната си къща.

През 2017 искам да видя...
още от скритите красоти на града – по малките улички или някъде високо над главите ни. Само трябва да се оглеждам. Ще се радвам много, ако идеята на квАРТал се развие и един ден тази част на София стане пешеходна, пълна с кафенета, барове, арт пространства, много креативни хорa, а защо не и туристи. Надявам се да срещам и повече усмивки по лицата на хората.

Димитър Протогеров
@protogerov


Най-хубавото, което видях в София през 2016... eдин следобед нависоко. Стоях и наблюдавах как от покрива на сграда в централната част се изливат артериите на града – от закърпените улици до уморените светофари, София поема своя ритъм, улиците заспиват тихо, а аз се превръщам в невидим наблюдател на един непринуден хаос.

През 2017 искам да видя...
повече концерти, изложби и фестивали, а защо не и по-развита клубна сцена. Но най-вече хората да провокират повече себе си, като демонстрират по-ясна визуална култура и по-убедителни социални умения.

Михаил Попов
@mihailpopov


Най-хубавото, което видях в София през 2016... хората – онези, които искат да живеят добре, оценяват хубавата храна и по-добрите места за забавление и са любопитни към различните прояви на изкуството.

През 2017 искам да видя... повече уъркшопи, фестивали и изложби – въобще всяко обединение на хората около някаква форма на изкуство. Ако се появят и още нови места, където да опиташ вкусен бургер, също ще е супер постижение.

Радослав Давидков
@r.davidkoff


Най-хубавото, което видях в София през 2016... много интересни места за снимки – като пространството около София Тех Парк и малките улички от Дондуков надолу, та чак до Централна гара. Градът ни е много красив, а с моите кадри искам повече хора също да го видят.

През 2017 искам да видя...
например един обновен Дондуков – защото всяка година отлагат ремонта. Или булевард Тодор Каблешков, който трябва да се разшири, а на места да се изгради изцяло. Иска ми се инфраструктурата да се подобрява по-бързо и вместо да се затварят трамвайни трасета, да се откриват нови.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.