Топ 10


11 януари 2017
Нещата, които правят живота ни по-хубав.

Анимацията
Кратката 2D-лудница на Теодор Ушев на име Sonámbulo събира статуетки от година, но вече потече във Vimeo, значи и на нашия монитор. Филмът стъпва на рими от Лорка и скача по ноти от Kottarashky в толкова бесен ритъм, че едва смогваме да се включим за всяко "Опа Хей".


Морето през зимата
Ако си представяте ледени гребени на самотен бряг, другия път. На кея във Варна зад витрините на ресторант Pier 2 пет часа минават като миг, когато чашите и разговорите се сменят, а морето все не те пуска да си тръгнеш. За време като това е измислена думата безвремие.


Сериалът
Новият на Netflix The OA. Сляпо момиче, изчезнало преди години, се завръща вкъщи с кристално зрение, тайнствени белези и още по-мистериозно поведение. Е, за осем епизода си изпява всичко, а ние едва удържаме на импулса да ги заредим наведнъж. #подайпуканкитенасам


Вратите
Отварят се с прелистване на албума, в който Темелко Темелков е събрал последната си изложба от софийски входове. Веднага позвънете на the DOORS of SOFIA във фейсбук, ако искате един от само 20-те екземпляра. Не знаем цената, но за 150 страници изкуство колко да е?


Филмът
От 19 януари Sundance ще изсипе тон заглавия-които-да-чакаме, но сега слагаме пръст върху Добрият пощальон – да, български е, на Тонислав Христов и се надпреварва в конкурса за документалки от света. Дано сте впечатлени, защото няма да звъним два пъти.


Бетонът
В сградите ни е любим, но и за носене изобщо не тежи, когато Катерина Сербезова го е моделирала във фина архитектурна геометрия. Най-фотогеничните бижута, които сме виждали напоследък, са на Serendipity във фейсбук, остава да им влезете в кадъра.


Колекцията
Зарежда се на johnmalkovich.com и правилно го четете – актьорът с прогресираща харизма отдавна прави костюми за театър, обожава тъканите и ги колекционира от 30 години, а вече начерта и модна линия. Особняшка е точно като него, а промо видеото Make Your Next Move отнася като филм.


Лилавото
Такъв е цветът на раздялата, за която ни пеят Hayes & Y в новото си видео Time to Go. Нюансът е тъжен – като залеза след всяко "обичах те"“, но и хубав – като изчезваща от тялото синина, след която сме готови за нови контузии. Шлем и щит? Не, мерси.


Деймиън Шазел
След като ни пусна кръв с Камшичен удар сега отнесе Златните глобуси с La La Land. Сам пише сценариите, сам режисира филмите си и изобщо сам ни слага в малкия си джоб, както е само на 32 години. Не е побъркано новото поколение, побъркано добро е понякога.


Антъни Хопкинс
В другия край на скалата 79-годишният свръх-човек изплисква в нова област – първата му изложба вече е факт, а ние разглеждаме в инстаграм на @anthonyhopkins. Не е Пикасо, а просто Хопкинс, който прави това, което му се прави. Дано му се допишат скоро и едни мемоари.
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.