Топ 10


1 февруари 2017
Нещата, които правят живота ни по-хубав.

Биографията
65 000 маслени кадъра от общо 123 художника разказват за живота и смъртта на Винсент ван Гог в рисувания сякаш от самия него Loving Vincent. Филмът е полски и е сниман като игрален, преди да влязат боите, а кога излизат на екран, следим на lovingvincent.com.


Мечката
Казват ѝ червена панда, но май заради грима – с черно-бялата мечка я свързва само бамбукът и е толкова мини, че по-скоро ще я сбъркаш с котка. Влиза в топа ни, защото е застрашен вид и ако не отидем скоро до Хималаите, може да не се видим никога...


Лисицата
Откакто познаваме лично гласовете зад музикалния сайт Stereofox, само ги чакаме да кажат "готово, пуснахме мърча". И ето, на витрината им вече има четири платнени торби по 10€ – през shop.stereofox.com се протягаме веднага към скелета с касетка в мозъка.


Филмът
Ехото от Sundance носи сладък шум за Call Me by Your Name – новият филм на Лука Гуаданино (с Голямото плискане), който капе от лятна любов (между двамата в кадъра) и масово е сравняван с Открадната красота на Бертолучи. Ех, как вече копнеем за юли.


Прогнозата
Всеки път, като ни стане хладно, проверяваме времето в Оймякон – село в руска Якутия, което спори с пак якутския Верхоянск за най-студеното населено място в света. И печели. Честито на 500-те смели оймяконци – днес ще е светло три часа и дори не е -60°C като вчера.


Инстаграмът
Този път е трибют албум, попълван с такова усърдие, че и да не ти пука за Симпсън, ставаш част от семейството. На @scenic_simpsons анонимен куратор реди сцени от сериала, които му действат интериорно, композиционно или просто под лъжичката. Фенско.

 

Снимка, публикувана от Scenic Simpsons (@scenic_simpsons) на


Trend Alert

Действително сме малко алармирани: за новия сезон пролет/лято 2017 на парижките подиуми излезе най-агресивният нюанс на розовото, известен като цвят фуксия. През 80-те му казвахме просто цикламено и – а да – стилът на тези години също е хит. Отново.


Календарът
Специално за бюрото – отвън прилича на редовен тефтер, но отвътре всеки ден от 2017 има свои редове за задачи, удоволствия и неизбежна орнаментика с молива. Правила го е Ася Колева, така че поръчвате от lodkata.com или взимате един от Gallery 2.0.


Датата
След като вече си имаме календар, пишем "Алекс Клеър в София" на страницата за 24 април. Далече е, но отсега хващаме лондончанина за каскета с новия албум Tail of Lions – пускаме Get Real и не пускаме (освен за да чуем само още веднъж Too Close).


Малките традиции
Ритуали всякакви, сега сме се въодушевили за редовните срещи от вида "всяка сряда: уиски с А", "всеки уикенд: кино с Б". Остава да изберете хората и активностите и скоро ще си прекарвате екстра времето с най-важната част от азбуката до вас.
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.