Топ 10


9 август 2017
Нещата, които правят живота ни по-хубав.

Поезията

Доскоро 5 изречения събираха "Кратки разкази. За бързо четене." само във фейсбука си, но изплуваха и в инстаграм. Между кадрите на сгради, маси, кучета и дупета във фийда ти излиза нещо ей такова – как да не застинеш за 5 мига пред малката поезия на живота.

 

Публикация, споделена от 5 изречения (@5.sentences) наВагон-ресторантът
В добрия стар (и пълен) експрес Чайка от София до Бургас, където пихме кафе за 40ст. Уви, бяхме сами, а тази липса на клиенти може скоро да го откачи от композицията. Не искаме. И не вярваме и на вас да не ви е интересно – филми на Уес Андерсън нали гледате?


Приложението
Не е ново, но сега ни настигна – в аварийната лента на магистрала Струма, когато една нощ не ни остана друго, освен да гледаме звездите. Телескопът SkyView рисува съзвездия и планети с едно насочване на телефона към небето, а може и към земята – под краката ни Космосът продължава (от Google Play и iTunes).


Късното море
Непоносимо е, но и септември вече ни диша във врата, така че бързо планираме късното море в Гърция. С къс багаж – какво повече да ни трябва от тази памуково-ленена геометрия. Промо за 53$ от винтидж витрината на shopburlap.co.


Шофьорът
Не е важно кои са майка ти и баща ти, щом имаш нос за авантюри, смята Каспър, който ни маха с опашка на светофара. Не знаем защо кара без каска, но най-вероятно не му намират точния размер.


Комикът
На 7 години с 5 лета стаж и милиони фенове – това е Ава Райън. Или я знаете като фръцлата Шърлийн – един от измислените герои, които разиграва пред камерата на майка си. Пишете KatieRyanAva в YouTube и фейсбук и гответе бузи за разтягане от смях.Полетите
Ако някога сте пътували до Бургас с автобус, знаете – никога повече. Ако някога сте чували, че може да стигнете дотам за час срещу 50лв, да знаете – вярно е. Bulgaria Air, не знаехме, че някога ще го кажем, но сме щастливи, че ви има!


Сезонът
Саркастичен хумор, армия луди професори, постапокалиптична дистопия, говорещи кисели краставички и толкова остри завои в сценария, че чак ни се вие свят – какво да не му харесваме на новия Сезон 3 от нецензурната анимационна забава Rick & Morty?Филмът
The Death and Life of John F. Donovan, който Ксавие Долан ще изкара в кината чак през януари, но отсега ни замеря с лицата на Натали Портман, Кит Харингтън, Джесика Частейн и Танди Нютън. Докато чакаме, въртим пак (и пак) Home Is Where it Hurts от Това е само краят на света.


Мостът
Не че ви трябва причина да отидете в Швейцарските Алпи извън снежния сезон, но ето я – на близо 90 метра от земята тъкмо опънаха най-дългия висящ мост в света. Внимавайте само за едно – с колко тежка раница тръгвате да го преодолявате.

 

Публикация, споделена от The Guardian (@guardian) на 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.