Топ 10


16 август 2017
Нещата, които правят живота ни по-хубав.

Инстаграмът
@kcstauffer, който мама Кейти превръща в безкраен скрол на щастието със снимки на двата си руси бонбона. Не гледайте, ако вашите не са толкова фотогенични – грози ви сянката на завистта. Иначе нападайте – смее, умилява, заразява.

 

Well...my work is done here. Call me when you're all clean.

Публикация, споделена от Katie (@kcstauffer) на
Тайната градина
Всъщност е тераса, без покрив, но е скрита – в Q-Ftetaria. Оградена е с високи стени, облечени в жесток графит на Bozko, между които лампи-гирлянди плетат романтична мрежа, а от колоната звучи разкошно гръцко радио. Пълно густо, пак ще дойдем.Артистът
Да сте засичали Джим Кери след 2014? Може би в епизодична роля, защото главната в живота му е нова – на художник. Разбрахме от филм, но не игрален – I Needed Color улавя метаморфозата за 7 минути в ателието му, а ние гледаме през шпионката във Vimeo.

I Needed Color ~ Jim Carrey from Passion Academy on Vimeo.Трейлърът
Ако Черният лебед ви се е сторил психария, вижте това – Дарън Аронофски вади нови злокоби в Mother!, където само Дженифър Лорънс изглежда невинна, а Мишел Пфайфър я успокоява с "Господ да ти е на помощ". В безопасност сме до октомври.Езикът
Знаем, че 12 август е Световен ден на слоновете и че са застрашени от изчезване, но нямахме идея как изразяват страх, радост или глад. Е, "езикът" им вече е "преведен" – пишете или говорете на helloinelephant.com и ще чуете думите си през хобот.


Зебрите
Засега три на Раковски и една на Гурко и Шишман смениха райето с парче диня и цветна геометрия. Идеята и четката са на артисти от Трансформатори (и рамо от Общината), които "успокояват", че боята е до време – до винаги е идеално, ако някой нас ни пита.


Приложението
PlantNet, с което сме спокойни, че дори да ни пратят да пасем трева, няма да се отровим – "шазамът за растения" разшифрова повече от 4000 вида флора с всичките им характеристики, а всяка нова заявка обогатява букета в GooglePlay и iTunes.


Цветът
Pantone са ни слабост по принцип, но понякога са истински силни. Ето сега, с този пурпур, посветен на Prince, който веднъж става емблема на артиста завинаги и втори път – отговаря на мъчния въпрос какъв беше цветът на дъжда през неговите очи.Албумът
Heavy, който Mikhael Paskalev изсипа в Spotify точно навреме за леката ни ваканция. Стартираме с мекия бас в Burn и не се плашим, че сме в средата на листа – така или иначе албумът джурка алтернативен поп/рок/рокендрол все едно си цъкнал "шафъл".


Снимка: Solveig Kirchhofer

Зелените линии

Безплатните автобуси, които качват велосипедисти и пешаци до Златните мостове и хижа Алеко, разшириха трасето си с още една линия – до Железница. Казахме, че там е топ за пикник, но сега вече става и за вело преход. lidl.bg/bg/greenline указва къде и кога.
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.