Топ 10


29 август 2017
Нещата, които правят живота ни по-хубав.

Инстаграмът
Ако можете да навиете болонка от балон, браво, но Мазайоши Матсумото може повече. На @isopresso_balloon зоопаркът му от латекс събира всичко живо от богомолки до броненосци, а ние можем само да цъкаме срещу детайла. И времето, което този човек отделя на хобито си.

 

Публикация, споделена от Masayoshi Matsumoto (@isopresso_balloon) наПарчето
People Say, с което Wu-Tang Clan заявяват "йо, още го умеем" и ни настървяват за новия албум The Saga Continues. Излиза през октомври, а вие влизайте в първите му 4:24 минути сега: олдскул звук и подреден в рими бунт, без "даб" и "ней ней".Щъркелите
Докато ние се печем за последно, те вече си тръгват – над главите ни на Каваци това ято се събира, за да се влее в Черноморско-Средиземноморския миграционен щъркело-поток с крайна дестинация Южна Африка. Чао, лек ви път и елате пак напролет.


Библиотеката
Казва се Рапана, държи книгите на въздух пред Морската градина във Варна и действа на принципа "взимаш-оставяш" като всяка улична библиотека. Различното? Е, вижте я – истинска красавица. Слушаме шума на буквите до 10 октомври, после я зазимяват.Ракията
Luani Raki Arre или албанска продукция с кехлибарен цвят и дълбок дъх на орехи. Дори обичайно да си "аз ракия не пия", над тази се отпускаш с "добре, сипи още един пръст". А къде е маршрутът ни до Албания, питате? Идва скоро, сега подайте чаши за тийзъра.


Сайтът
Харесвате пътувания, баскетбол, астрономия, паранормални явления и Коледа? Супер – кажете го на stumbleupon.com, за да започне веднага да ви сервира съдържание по любимите теми от хиляди различни сайтове. Да, по-добрият фейсбук фийд е това.


Сепарето
На ръба на къмпинг Космос с кресла като от кафене в пра-­старо кино, в което прожектират дзен с вълни през деня и куп звезди нощем. Най-накрая и ние седнахме там, за да се отнесем на светлинни години оттук (нямаше и да се върнем, ако не трябваше да се похвалим).


Рецептите
Бивш рекламист мести креативността си на davidmafilms.com с фотосесии и къси филми на храна, сред които награждаваме режисьорската му серия – рецепти, заснети в стила на големите в киното. Спагети с кюфтенца а ла Тарантино? Факинг жестоки!Зебрата
Този път не е шарена, но е жизненоважна – след години опасно пресичане, на Фритьоф Нансен най-после се появи пътека за легално стигане до другия бряг (не, миризливият подлез никога не е бил вариант). Чудесно – ето така в нормалните градове маркировката следва естествения маршрут на хората.

 

Публикация, споделена от Alexander Terziyski (@terziyski_thr) наПреходът
Помните ли Моето приключение в дивото, в който Рийз Уидърспуун навърта 4240км пеша от Мексико до Канада? Петър Ванев тъкмо мина същия Тихоокеански хребетен път – за 5 месеца и с кауза #SavePirin, която води до приключението му във фейсбук. Геройско. 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.