Топ 10


11 октомври 2017
Нещата, които правят живота ни по-хубав.

Мебелите
"Марш да дереш собствения си дизайнерски стол" е нещо, което от март ще крещим на котката, защото тогава ИКЕА пуска по света първите си мебели за четириноги – Lurvig. Името им значи рошав, но, спокойно, канадският ви сфинкс едва ли говори шведски.


Сградата
Докато тук си живеем с неволята и си чакаме небостъргачите, арт студентите в Берген си гонят музата по коридорите на това многоетажно бижу. Шапки долу за дизайнерите (Snøhetta) и "горе ръцете" за следващия, който ни предложи нещо различно от красиво.


Ножовете
Ножчета им отива повече на размера, но функционалността им е мулти, затова да не умаляваме. Разперват режещи криле (или щипки – има и рак) в Домоcharm за 30/40лв, но, ако сте внимателни, у вас никой няма да пострада.Нова есен
Дидо Пешев вкарва новия си бранд в новия сезон със ситопечат върху всичко от суетшърти до памучни портмонета – свикнали бяхме с елена и мустака, но сега с готовност стискаме ръката на Bare Hands Society.

 

Публикация, споделена от BARE HANDS SOCIETY (@barehandssociety) наАсансьорът
Понеже не успяхме да влезем в дворцовия на Фердинанд – един от първите асансьори в света, но открит чак сега, се качихме на друг. Вози на 156м над връх Снежанка, където разбираш как се виждат Родопите от небето – като необятните покои на божество.


Бижутата
От месинг се правят тръби и сервизи, но ето че боядисан в черно е велик и за бижута. Бяхме в magazinche.com уж само да погледнем, а си тръгнахме с два чифта обици и този пръстен. Още издирваме автора – ако ни чете, да знае, че стрелата му пронизва.


Книгата
Taschen ни пускат зад кулисите при извънземния Боуи с книга за филма The Man Who Fell to Earth, в който той наистина играе неземлянин. Срещу €14.99 минаваме през уникални снимки от работния процес, текстове и интервю с фотографа Дейвид Джеймс.


Гарваните
Сещаме се за тях покрай проекта на crowdedcities.com, който предвижда гарвани да чистят градовете ни от фасовете. Фантастика? Не съвсем – тези птици са умни колкото делфините, използват жестове и даже са способни на емпатия, освен че, нали, грачат "грозно, зловещо" около 19 февруари.


Рекламата
На България, която обиколи планетата с @globemakers – инстаграм ателието на лондонски майстори на глобуси, които споделяха любопитки за страната ни цели седем дни. Хей, вие, с 2680-те сърца за нашия Трифон, чакаме ви да зарязваме през февруари.

 

Публикация, споделена от Bellerby & Co Globemakers (@globemakers) наГари Фишър
Заедно с него гледаме първия трейлър на Последния джедай и отнякъде вали – Гари е френският булдог на Кари Фишър, която ни напусна миналия декември, но той още повтаря #garymisseshismom в инстаграма си. Ще коментираме трейлъра, като изсъхнем.

 

Just watched the new trailer of The Last Jedi and my mom looks more beautiful than ever. #garymisseshismom #garyloveshismom #garyloveshisfans #garyfisher #thelastjedi #starwars

Публикация, споделена от Gary Fisher (@garyfisher) на 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.