Топ 10


25 октомври 2017
Нещата, които правят живота ни по-хубав.

Ресторантът
"Докато ние в София се борим за плочки по тротоарите, в Норвегия ще правят подводен ресторант с научна цел!", получаваме в месинджър и слагаме още една удивителна – Under е първият от вида си в Европа, а студио Snøhetta го потапя наполовина в Северно море.


Снимка: snohetta.com

Дронът

Всъщност тук играят два дрона, 3D рендиране и Photoshop, с които един турчин огъва реалността сякаш по овала на земното кълбо. Колко по-съблазнителни изглеждат така Истанбул и американският югозапад, гледаме в папките Flatland на aydinbuyuktas.com.


Месецът
Под #Inktober на @ivadimitrova__ артистът с това име загражда с мастилени герои и сюжети всяка дата от октомври. Искаме календара ѝ на стената си или поне октопода от Day20 в рамка, мерси.

 

Day20 of #Inktober @inktober @inktoberworld #inkdrawing #ink #illustration #octopus #graphic #deep #inktober2017 #inktoberbulgaria #micronpen #blvck #dotwork

Публикация, споделена от Iva Dimitrova (@ivadimitrova__) наКампанията
#DeviceFreeDinner, в която Уил Фарел по инерция хвали нарко бизнеса на дъщеря си, защото на масата е глух за всичко извън телефона си. Съобщението е получено, благодарим на организацията Common Sense, че ни подсети и днес да се изключим.Дисертацията
За разширяващите се вселени, с която Стивън Хокинг получава докторска степен през 1965. Вече я теглим безплатно (по негово настояване) от онлайн библиотеката на Кеймбридж – защото споделеното знание е най-добрият начин да разширим поне собствения си свят.


Лисицата
В пълната къща на @juniperfoxx в инстаграм има повече от една лисица, но червената е родена за глезене, снимки, а в по-топлите дни – и за изкус­тво. Никаква идея как са я опитомили, но пък да знаете как щастливо се излежава на бели чаршафи – хитруша.

 

Публикация, споделена от J U N I P E R & F I G (@juniperfoxx) наТрейлърът
Във Phantom Thread Даниел Дей-Люис е прочут дизайнер в следвоенна Англия, който изпуска иглата, когато се влюбва. Тъжното? Филмът е последният шев в актьорската му кариера. Жестокото? След това ирландецът влиза в собствено ателие, за да бъде обущар!Колекцията
С песни за 42 часа нонстоп фънк и брейкбийт, която приятел откъсна от сърцето си и пусна с панделка в Гугъл диск. Събирана е с години и е при нас след "честен кръст" да не копираме нататък. Няма, само се хвалим – пускайте нещо на Soopasoul и завиждайте.


Язовирът
В плевенския парк Кайлъка, където изпращаме последния ден от циганското лято по ръкав до лактите и в броене на 50 нюанса червено. Не е соленото море, но е идеален за разходка с лодка, докато прибираме на топло два-три реда пържена риба.


Отделението
Детското в Пирогов – от 23 октомври малките пациенти се чувстват по-добре и се плашат по-малко в новия уют, материализиран по инициатива на Америка за България заедно с компании като ИКЕА. Щастие е да не влизаме никога вътре, но и утеха, че го има.
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.