Топ 10


1 ноември 2017
Нещата, които правят живота ни по-хубав.

#ремонтнаремонта

Вчера видяхме как добре оправят в Белград тяхната Витошка и пак заболя. Ремонтите в София са поразителни. И това продължава поразително дълго. Днес разбираме, че натискът на Спаси София към Общината има известен ефект и се хващаме за новината като удавник за сламка. Дано.Ботът
На Луи Теру – гуру на документалното кино с маргинални герои и неудобни истории. Надали му хрумват с алгоритъм, но @louistherouxbot в Туитър генерира фалшиви сюжети, които цял ден ни смеят. Шегата настрана, Теру реално тъкмо извади Talking to Anorexia, който е страхотен (и свободен на dailymotion.com).


Плакатите
В книгата The Art of Mondo, която събира 352 от суперските алтернативни филмови "корици" на арт колектива към щатската галерия Mondo. Чакаме през декември да се върне в Amazon (за £29.25) и разчистваме стена за Мръсният Хари и Робокоп.


Езикът ни
И ние често сме виновни пред Как беше на български? – страница във фейсбук, която подсеща, че чуждиците са напаст, завземаща речта ни неусетно. Е, "автопортрет" не носи всичките нюанси на "селфи", но езикът ни заслужава повече... как беше... не респект, а уважение.Мозайките
Знаете ли, че в римско време (4-6 век) в Пловдив е имало епископска базилика с 2000 квадрата великолепни мозайки само по пода? Имало е, а сега ударна бригада реставрира останките, за да видим запазените птици от камъчета в началото на 2019.


Вдъхновението
Да гледаш как Джейми Оливър сготвя врътната салата Цезар и пилешки гърдички на тиган за 15 минути, без да си изцапа ризата, и да си помислиш как искаш да имаш кухня с остров, в която да правиш като него. Защо да е мечта, може би е план!?Дуетът
Между бащата Шолом и малката Зоуи, които ни побъркват с фото сюжети в инстаграм. Превъртайте първата им година заедно в @sbsolly, за да видите как се печелят над 160 000 последователи с бебе-гном, бебе-цвете и бебе-суши. Мммного вкусно.

 

Публикация, споделена от Sholom Ber Solomon (@sbsolly) наПътят
Лешоядът не е любимата ни птичка, но сега с ококорено око наблюдаваме в реално време първото записано пътешествие на български белоглав от Родопите до Африка. Мерси много на технологиите, че ни разкриват божествения механизъм на животните.


Снимка: Богдан Боев

Галактиката

Можем да прекараме часове (и часове) в космическия инстаграм на Димитър Караниколов, но сега надзъртаме в беханса му и какво да видим – междузвездни графики на НДК, налазен от стормтрупъри. Архитектура-попкултура ни е любимата галактика.


Снимка: Димитър Караниколов

Реалността
Виртуалната инсталация Carne y Arena на Иняриту, в която всеки е нелегален имигрант наужким, вече има Оскар – истински и специален – за мощта на преживяването вътре. Браво, сега остава тежката реалност зад VR очилата да спре да съществува извън тях.
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.