Топ 10


19 февруари 2020
Нещата, които правят живота ни по-хубав.

ЕПИЗОД 5
Потвърдено е: след 3-4 месеца Харисън Форд слага пак федората за петата археологическа авантюра на Индиана Джоунс. Стивън Спилбърг ще режисира, а ние най-вероятно ще сме безмилостни като към всяко продължение на култ. Чакаме.


ПАЛАЧИНКАТА
Владеете до скука френската тънка и американската малка? Тогава запознайте се с японската мека – този пухкав вариант на име суфле-палачинка слага сериозно разбит белтък в рецептата, за да излезе накрая от тигана едно горещо облаче.ПЛЕЙЛИСТЪТ
"Музиката съществува, за да прави хората щастливи", казва Харуки Мураками, писателят с масивна колекция джаз плочи. Ясно – затова сме в екстаз, че можем да слушаме над 3000 парчета от нея в плейлиста Haruki Murakami Personal Vinyl Collection в Spotify.ПУБЛИКАТА
Учени от University College London мерят сърдечния ритъм на зрителите на представления и откриват, че се синхронизира между всички ни, докато гледаме. Сърцето ви говори с тези около вас – ето това е реалната социална мрежа, влизайте.


КНИГАТА
Архитектурните призове на WhATA за 2019 вече са на сайта им, но има и друг подарък – обещават през 2020 да издадат 400 страници за успехите и провалите в жанра плюс класация на десетилетието. Ако масово четем тази книга, колците на Графа може да не се повторят.


МИКРОБИТЕ
Това е ешерихия коли, приятна за гушкане и разнасяне навсякъде. Няма ирония. В Музейко вече продават плюшките от giantmicrobes.com, за да сприятелят децата с микроорганизмите, живеещи в нас. И трихомони е сладка, ако питате за една позната.


АВТОБИОГРАФИЯТА
На човекът-космос Стивън Хокинг. Моята кратка история не е супернова, излиза през 2013, но току-що избухна на български. Този "стегнат, духовит и искрен разказ" е интересен дори от ранното му детство в Лондон, когато започва.


РАЗХОДКАТА
Да се качиш до Витоша, за да избягаш от града – добре. Но да хрускаш по снега с обувки, да слушаш първите птици, да затваряш очи към ранното слънце и всички по пътеката да те поздравяват с "привет"? Ето това е направо отлично.


ПОЛЕТИТЕ
Не знаем кой добър човек с много свободно време стои зад инстаграма @flybulgaria, но тези дни оттам разбираме за нови, по-удобни или по-джобни линии от тук до света. Сега се чудим само към Загреб или към града на Лего Билунд да отлетим първо.


ТРИКЪТ
След като дочакахме първата ранна зелена салата, сега най-важно ни е да не изхвърляме половината, защото е увяхнала за ден. Затова я увиваме в алуминиево фолио, преди да приберем в хладилника. Повярвайте – добавя над седмица живот.
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098