Топ 10: Спасителната мисия, карикатурата и още...


14 юни 2021
Нещата, които правят живота ни по-хубав.


Карикатурата
Списание Ню Йоркър коментира дългоочакваното сваляне на маските със забавен шарж от @juan.astasio, в който художникът си прави гаргара с популярните партита за разкриване на пола. Тук обаче се откриват не бъдещи бебета, а брадички, които невинаги са хубава гледка, особено след месеци изолация пред хладилника…


Сериалът
Стендъп видеата, от които познаваме комедиантката Мей Мартин, изобщо не ни бяха подготвили за таланта ѝ да пише телевизионни сериали, затова първи епизод на полубиографичното ѝ драмеди Feel Good ни остави с отворена уста. Ако сте фенове на Fleebag, двата сезона (вече достъпни по Netflix) са вашата бира.


Светофарът
В разгара на Pride месеца няколко европейски столици намериха начин да изразят солидарност към всички различни представители на обществото със светофари, в които зеленото човече е заменено със специални символи, празнуващи разнообразието на половете.


Последната клапа
Любимецът ни Тайка Уайтити отбеляза края на снимките на Thor: Love and Thunder с този инста бисер в компанията на самия бог на гръмотевиците Крис Хемсуърт. Постът под снимката гласи, че филмът е най-щурият му проект ever – сякаш се нуждаем от повече причини да тръпнем до май 2022.


Завръщането
След 30 години пауза НАСА отново изпраща изследователски мисии на Венера. DAVINCI+ и VERITAS се отправят към плътната атмосфера на планетата, за да разберат как се е превърнала в необитаем свят с адски температури, при положение че се е доближавала до Земята по толкова параметри.


Прическата
Можехме да се закълнем, че мълетите (спомняте си: „бизнес отпред, парти отзад“) са само блед спомен от 80-те, наред с дънковите елеци и обеците на едното ухо, но дръжте се – това лято „култовата“ подстрижка прави обратен завой и вече кацна на главите на Майли Сайръс, Риана, Зендая и кой ли още не. На вас стиска ли ви?


Юбилеят
Колибри празнува кръгли 2 века от рождението на Шарл Бодлер с ново луксозно издание на Цветя на злото. Празнуваме и ние – не само понеже имаме нов повод да се заровим в стиховете на екстравагантния поет, а и защото едновременно с това получаваме 15 илюстрации от Улрих Мертенс.


Спасителната мисия
След като се оказа хванат в капан на остров в кенийското езеро Баринго, жирафът Асива беше спасен от група местни природозащитници на борда на стоманен шлеп, с който преплува повече от миля до защитено убежище на сушата – за щастие напълно невредим.


Аксесоарът
Модният бранд COS ознаменува любов-та във всичките є измерения с лимитирана линия чанти от рециклиран памук. 100 процента от приходите отиват за организации, борещи се за човешките права на LGBTQ+ общността по света. Ние също можем да с включим с покупка на cosstores.com.


Видеото
Докато чакаме втория албум на детето чудо Били Айлиш в края на юли, танцуваме на поредния сингъл, с който изпълнителката подгря излизането му тези дни. Парчето е Lost Cause, вокалите пак са тихи и меланхолични, но пък видеото е мега забава в стил slumber party.
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.