Високо в небето - три заведения с красива гледка към града


Кафето на Архивите

Кафето на Архивите

Автор на снимката Илиян Ружин, текст Дани Николова

Сградата на Държавната агенция Архиви се намира на една от най-красивите улици в София – Московска. Готови сме да се обзаложим, че малцина са чували за заведението на последния етаж на сградата. А то, освен бира и хапване, предлага една от най-страхотните тераси, с гледка към центъра. Достъпът е свободен, стига любезно да обясните на портиера, че сте се запътили към “кафенето”.

Държавна агенция Архиви се намира на Московска 5, пн-пт 09:00–17:30
Steppenwolf

Steppenwolf

Автор на снимката Илиян Ружин, текст Дани Николова

Малко стълби, бяла врата, асансьор и пристигаш в едно от “най-високите” барчета в София. Името няма нищо общо със самотния, отчужден от хората герой на Херман Хесе. В Steppenwolf на шестия етаж свири рок и джаз, шумни компании си пият питиетата, говорят, смеят се и се наслаждават на чудесната гледка. Особено по залез слънце.

Steppenwolf е на бул. Васил Левски 150, 088 627 75 40, 14:00–03:00
KO Bar&Diner

KO Bar&Diner

Автор на снимката Илиян Ружин, текст Дани Николова

Заведението е на покрива на луксозна бизнес сграда на ъгъла на бул. Черни връх и бул. Никола Вапцаров – почти невъзможно е да не го забележите. Огромните френски прозорци на КO Bar&Diner пък ви помагат да не пропуснете гледката навън, при това от няколко различни посоки. И понеже сме в разгара на лятото, препоръчваме гледката към Витоша от огромната тераса. Както и порция суши.

Ko Bar&Diner е на бул. Никола Вапцаров 35, 02 862 22 99, 11:30–02:00

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.