Готови, старт!


Овесените ядки са скучни само ако не знаем с кой да ги сложим в една купичка. Ескперимантирали сме доста, за да стигнем до тези три вълнуващи компании за закуска, когато овесът е сила с точния си баланс на въглехидрати, протеини, минерали и витамини. Сега като гледаме снимките нямаме търпение утре пак да станем от леглото – какъв по-добър старт на деня!

Кайсии & канела

Кайсии & канела


Побутнахме два-три детайла в схемата "овесени ядки с кисело мляко и плод" и рецептата ни звънна като лъжица в облизана купичка. Започваме с основата – от млечния щанд избираме цедено кисело мляко или някое с висока масленост, за да имаме намек за сметана. Забъркваме с овесените ядки, първите сладки кайсии от пазара, лешници, мед и накрая поръсваме с това, което продава цялата оферта – канела. Няколко щипки от нея отварят вкуса на кайсиите така, както не бихте повярвали – ок, не ни се връзвайте преди да опитате.
Вишни & скреж

Вишни & скреж


Замразените плодове са като балонче сладолед, когато се ядат директно от фризера. На нас ни е навик: купуваме заскрежен пакет вишни, череши или горски плодове от супермаркета (на цена 2-3лв) и го унищожаваме бавно в сутрините, когато с отварянето на очите искаме да захапем нещо с минусова температура. Това в чашата ни днес се яде веднага, но не става толкова бързо – може да накиснете овесените ядки в прясно мляко от вечерта или да ги изчакате поне десетина минути преди да сложите отгоре шепа плодове. Тук имаме вишни – сладки, леко кисели и изстудени до съвършени кристали.
Банан & шоколад

Банан & шоколад


Тази рецепта може да бъде отрязана до супер здравословното, ако спестите лъжицата Нутела след изваждане от фурната (само казваме, при нас е ясно). Сместта за бисквитите има две главни съставки – добре узрял банан и половин чаша овесени ядки, към които може да сложите кокосови стърготини, сушени плодове, ядки или какао (днес сме само с кокос). Оставете я да поседи, докато фурната се загрее на 170 градуса и печете между 5 и 10 минути в зависимост от големината на бисквитите. Ядат се топли, чакаме само шоколадът отгоре да се разнежи още повече.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098