Стани / падни


Не говорим за лицеви опори, а за смях. Netflix напоследък ни сгъват на две със стендъп комиците си – освен политическата некоректност на Еди Мърфи на 22, вече имат току-що сготвени серии, направени само за тях. Преди да глътнете този топ 3, може да загреете с трейлъри в YouTube.

Chris Tucker

Chris Tucker


Същият, който през ’98 игра детектив Джеймс Картър в Час пик. В Chris Tucker Live от миналата година шегите са няколко стъпала по-горе от "аз съм висок, тъмен и красив, а ти си толкова грозен, все едно си роден в третия свят". Докато имитира гласове, танцува и подскача на сцената, Крис Тъкър говори за всичко от това как е било да се снима в клип на Майкъл Джексън до епизоди от детството си. Смешките му за брака са едни от най-жестоките (във всеки смисъл) – чуйте само как се променя гласа на приятелката ви, когато се ожените, или послушайте съвета "купете й рози, купете й слънчоглед – или слънчогледови семки, абе каквото там можете да си позволите".
Chelsea Peretti

Chelsea Peretti


Когато преди пет-шест години Variety я сложиха в списъка си с комици в началото на кариерата им, които трябва да следим, явно доста хора са слушали. Челси Перети пише няколко епизода за сериала Паркове и отдих и играе в други смешни серии, но стендъпа One of the Greats вярно е сред най-великото в комедията й. Започва с фалшив видео обзор на стажа й досега, преди да се прехвърли към коментари като "кое е по-голямо престъпление – да носиш федора или да убиеш 15 човека" и съвети от сорта на "ако искате да вбесите някое красиво момиче, намерете снимка, на която изглежда адски секси, и напишете отдолу "хората ми казват, че изглеждам точно като теб!". Ок, Челси, ние тук си мечтаем да сме свежи като теб, но няма да ти казваме.
John Mulaney

John Mulaney


Кариерата му се движи нагоре-надолу, но в The Comeback Kid пак е върховен. Започва като стендъп комик, преди да го харесат от Saturday Night Live и да го вземат за сценарист (за скечовете си там печели няколко награди). После Fox правят псевдобиографичния ситком Мълейни – най-хубавото, което можем да кажем за него е, че поне вече знаем колко по-добър е Джон в писането на смешки, вместо в играта. В стендъпа си за Netflix излиза в костюм като добро момче и се движи в жанра, в който е смешен до сълзи – уж небрежни наблюдения върху ежедневието и разкази за живота му с такава самоирония, че изтръскват като прашинки и най-суровата критика за предишните му работи.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098