Чайна церемония


Veda House

Veda House

Автор на снимката снимки Илиян Ружин, текст Дима Чакърова

Къщата за чай и мъдрост е топло и уютно местенце, в което ви очакват десетки видове чай – менюто е 17 страници и предлага вариант за пост и за Коледа, японски зелен, български билков, плодов и много, много други – запарен и поднесен в чудните ръчно рисувани канички и чашки. Можете да избирате да го изпиете на място, на фона на спокойна музика и без цигарен дим, или да си го вземете в опаковка за вкъщи или за безкрайните офисни дни. Освен чай има и храна – основно вегетарианска и сладкиши, а на втория етаж, където се влиза без обувки, се провеждат срещи, уъркшопи и други занимания за душата.
ул. Гладстон 2
пн-пт 08:30-22:00, сб-нд 10:30‑22:00
089 999 40 77
Tea House/Чай във фабриката

Tea House/Чай във фабриката

Автор на снимката снимки Илиян Ружин, текст Дима Чакърова


Една от първите истински чайни в претъпкания с фамозни места град, която освен обичайните разновидности на топлата напитка вечер примамва и с джаз (и още нещо) на живо. Акцент в менюто са източните чайове Yogi Tea, както и кухнята на всепризнатия Юри Ковачев. Можете да наминете, за да опитате морковената торта, да почетете на спокойствие на топло или за лека вечеря.
ул. Георги Бенковски 11
пн-чт 10:00-22:00, пт-сб 10:00-23:00, нд 11:00-18:00
088 705 10 80
Слънце Луна

Слънце Луна

Автор на снимката снимки Илиян Ружин, текст Дима Чакърова

Признаваме, че Слънце Луна е по-скоро място за зравословна храна, отколкото чайна, но идеята да седнем на едно от столчетата на улицата и да пием биочай, докато гледаме как се променя ритъмът на улицата, ни се стори ужасно привлекателна. Ако наминете оттук, освен напитките можете да опитате и приготвения на място хляб, който е по-добър и от този на баба ви. На тръгване минете през съседната галерия Инке Тинке, където винаги можете да откриете неочаквани подаръци, скрити на някой рафт или закачалка.
ул. Юрий Венелин 1
089 884 00 08

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.