Екранизирай това!


Трите ни попадения тази седмица могат да се броят и за шест – книги, които чакаме под формата на филми по-късно през годината. Ако обичате да разлистите оригинала преди да седнете в киното, пред вас има само една бариера – езиковата, защото романите още не се намират на български.

The martian

The martian


Ако се съмнявате, че сам-издата работи, чуйте това. Американският писател Анди Уеир пуска сам книгата си на пазара през 2010, след две години тя печели второ издание, а в момента Ридли Скот снима филм по нея с Мат Деймън в главната роля. Историята е фикция с космически размери – астронавтът Марк Уотни е нещо като Робинзон Крузо на Марс, където колегите му го изоставят по време на мисия, вярвайки, че е загинал в пясъчна буря. Спокойни сме, Мат Деймън вече пробва скафандъра и вселенската самота в Интерстелар, а и Джесика Частейн пак ще е наоколо – към края на ноември.
Black mass

Black mass


Тук вече всичко е научено от живота – по трудния начин. Авторите Джерард О’Нийл и Дик Леър описват каменистия път на Уитни Бългер, мафиот и брат на щатски сенатор с ирландска кръв, който става информатор за ФБР, за да излезе сух от калта. В екранизацията, която ще гледаме през септември, Джони Деп като титуляра е с голо теме, Бенедикт Къмбърбач се прави на политик, а Дакота Джонсън се възстановява нелошо след своите 50 нюанса сиво. Режисьорът също е добре кален след Лудо сърце и мълчаливото отмъщение на Крисчън Бейл Вън от пещта.
Dark places

Dark places


Джилиън Флин е бивш тв критик за Entertainment Weekly, който в свободното си време написва Не казвай сбогом – да, книгата, от която Дейвид Финчър извади жесток трилър миналата година. Dark Places е по-старият роман на писателката, който още през лятото ще види голям екран. Сюжетът е тотален мрак, в който свети само русата коса на Чарлийз Терън – жена, преживяла бруталното убийство на семейството си като дете, попада в тайно общество, което уж разплита стари криминални случаи и я принуждава да премине отново през събитията от онзи кошмарен ден.

 

Горе Коментари (1)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.
#1 18.04.2015 18:12 alexarizanov

Re: The martian

Не вярно за Марсианецът - има го на български от края на миналата година.

Препоръчвам го с две ръце -- аз лично го минах за 24 часа почти на един дъх!


Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098