Подправи си сам


Минахме покрай Женския пазар и ароматът на пресни подправки ни спря по средата на крачката. Оказа се, че точно сега е моментът да започнем да ги отглеждаме вкъщи. И при това, ура, тези домашни любимци не се нуждаят от опитен стопанин.

След като купите разсада, сложете го в по-голяма саксия на най-светлия прозорец и проверявайте всеки ден почвата дали има нужда от поливане. Растенията ще се отблагодарят със свежи аромати, но не късайте лакомо – на листенцата им трябва време да се възстановят. А ето и кое къде отива.

За месо

За месо


Зависи от вида на мръвката, разбира се, но тук фаворитът ни се казва розмарин. Можете да го видите в рецепти за всякакви меса, а етикетът "подходящ за начинаещи градинари" ни спечели окончателно. Внимавайте единствено да не го преполеете и ще бъде с вас дълго време – растението е вечнозелено. Става също за всевъзможни сосове за паста, добавете го към червения с телешко например. Другият ни любимец е майораната, защото има силен, леко цитрусов вкус. Сложете точното количество и гледайте как обикновената рецепта разцъфтява в чинията ви.
За риба

За риба


Обичаме босилека като основа за салата с чери домати и моцарела, но за нея ни трябва цяла градина. За прозореца – по-добре някой сорт с дребни листа, които също миришат силно и докато растат. Слагаме ги къде ли не, но завършват идеално рибата – дори нямате нужда от рецепта, само от морска сол и лимон. Добра компания му прави мащерката, като правилото е, че тя винаги се слага рано в тигана – само така успява да отдели аромата аромата си. Ако си мислите за чай, той е само добавена стойност към саксията – пресните листенца всъщност са десет пъти по-дъхави от изсушените, които заливаме с вряла вода. Опитайте, ако не вярвате.
За коктейли

За коктейли


Да, ментата е добро начало, няколко листенца могат да трансформират в нещо специално дори чаша студена вода; какво остава за тази, в която има ром с кола. Нашето правило е, че ако напитката върви с лимон, върви и с мента. Още едно предимство да я гледате на перваза е, че е ароматна и без да я късате, достатъчно й е да я огрее слънцето. Ако искате да правите домашни коктейли за шестица, обаче, търсете друг от семейството – джоджена. Изобщо не се шегуваме, точно той е в основата на класическата рецепта за мохито. Вкусът му е силен, така че не прекалявайте, тук малкото е повече.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098