10 минути почивка


Днес сме на вълна добро губене на време. Избрахме три безплатни игри за телефон и таблет, с които се возихме в метрото, чакахме в магазина и отпускахме в обедната почивка. Резултатът от експеримента е, че 5 минути не стигат. За да са доволни всички, тройката ни включва стратегия, аркада и пъзел с един общ елемент – пристрастяване.

AA

AA


Част е от цикъл с общо 20 минималистични и гениално прости стратегии (ще познаете останалите по името, нито веднъж не бяга от схемата с двете произволни букви). В тази трябва да забодете кръгче върху движеща се сфера, като с всяко ниво възможните празни места по нея намаляват. Не е случайно цъкане, всяко движение трябва да бъде преценено (нали казахме, че е стратегия). Ако се блъснете някъде, получавате червен екран, изнервящ като светофар, когато бързаш, и се връщате в началото на нивото. Звучи просто, но след три минути сте закачени. Няма нужда от wifi, за да запълва минутите в метрото, и идва с бонус – кара ни да се чувстваме като мастър умове, щом след сто опита минем някое много трудно ниво.
Meganoid

Meganoid


Малкото човече Меганойд ще ви прекара през класическа аркадна игра – графиките и музиката са излезли от началото на 90-те, и го казваме като чист комплимент. Сваляйте веднага, ако обичате ретро игри, в които можете да се движите напред, назад и с подскоци, докато минавате през прогресивно по-трудни нива, и ако се забавлявате на пиксел-арт. Но да знаете, че още на четвъртото ниво ще скърцате със зъби – общото усещане лъже, всъщност тази игра изобщо не е лесна. Меганойд има доста врагове, а за да успеете да минете някои части трябва да пипате прецизно като хирург. Идва със 70 малки нива, а в случай че после искате още – отскоро има и втора част, която вече бихме нарекли дяволски трудна.
The Silent Age

The Silent Age


Тук всичко е пипнато и изгладено като космически кораб от филм на Ридли Скот. Първо ни примами страшната графика, историята грабва на второ четене. Героят е Джо, чистач в голяма корпорация, който получава неочаквано повишение, а с него и задачата да спаси света с помощта на машина на времето. Звучи като класическо приключение, но всъщност е пъзел с щипка мистерия – от типа, в който трябва да посочите обект, за да го приберете и използвате след половин час, да натиснете копче, да търсите ключове и да сменяте крушки. Атмосферата поглъща – сложете си слушалки, за да отлетите напълно с музиката и сцените със скърцащи врати, полумрак и няколко капки кръв по пода.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098