Тиква с характер


В нея азбуката на витамините започва по ред с A, B, C, а калият вътре помага на сърцето. Тиквата обаче не излиза от нашата кухня и заради друга сила: умее да вкарва нова жилка и в най-баналната рецепта. Не че сега ще си говорим за печена с мед – вълнуват ни три по-завъртяни десерто-закуски, които завъртаме за нула време.

Горещ кейк в чаша

Горещ кейк в чаша


Не отнема час и не минава през фурната – стигат му 10 минути и къс престой в микровълновата. Ухае на нещо, което моментално трябва да погълнеш (както се и случва). За целта смесваме 1/3 чаша сварена тиква, разбъркана с яйце, 2 супени лъжици кафява захар, мъничко прясно мляко и канела по вкуса на готвача. Изсипваме всичко в чаша, чието дъно сме застлали с натрошени бисквити и малко масло, поръсваме още няколко трохи отгоре и затваряме в микровълновата за две минути (или докато нож, забоден в средата, не излезе чист). Потърпете миг-два, защото е вряло, но все пак заравяйте лъжицата преди да изстине. И бройте до четири – не познаваме човек, който се задоволява с една чаша.
Смути с подправки

Смути с подправки


Тази рецепта е трудна за описване, защото търпи n-вариации и всичко зависи от вкуса ви. Нашият обича смути с половин чаша сварена тиква, чаша мляко, голяма лъжица мед и няколко щипки джинджифил и канела – минавате всичко през блендера и толкова. Най-много му отиват добавки като банан (ако искате да е по-сладко), кисело мляко (което изисква и още малко мед), бадеми или лешници. Големият жокер обаче идва сега – ако приготвите смутито от вечерта с овесени ядки и чия и го оставите да преспи в хладилника цяла нощ, на сутринта ще имате закуска за шампиони (и работохолици като нас, да).
Пухкави палачинки

Пухкави палачинки


Първо – стават страшно вкусни, и второ – не минават повече от 25 минути, преди да издигнат гореща кула в чинията ви. Ето как. Събирате 1¼ чаша брашно с чаена лъжица сода, малко канела и щипка сол, а в друга купа забърквате чаша мляко и още толкова варена тиква, едно яйце и по две супени лъжици мед и масло. Двете се миксират заедно без много усърдие – накрая сместа трябва да е на малки бучки и се сипва с голяма лъжица в тигана. Щом отгоре излязат балончета, палачинката се обръща и след минута е готова. Върху нашата планина от малки пухкави кръгчета сложихме да се топят масло и мед – покорява се за минути, но след такава закуска целият ден е някак по-добър.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098