Вино в компания


Бургундското обича печена патица, а кабарне фран си пада по див ориз, но тези двойки живеят при истинските шефове. Не че събираме нашето червено вино със студено парче сирене – влизаме в кухнята за минути, а на излизане подносът ни изглежда ето така.

Крекер & прошуто

Крекер & прошуто


Италианската шунка няма нужда от специално отношение – тя е най-добра сурова и прясна. Което не значи, че си е самодостатъчна. Сега я слагаме в компанията на хрупкави и ароматни домашни крекери, които се правят експресно и се сервират топли. Ето как става: нарежете хляба на ленти по един сантиметър и ги поръсете със зехтин, сушен розмарин и риган; пропуснете солта, прошутото има достатъчно. В този вид крекерите минават през фурната за няколко минути, докато станат златисти. Идеално допълват и прошутото, и чашата червено. Ако ви остане сух хляб, можете да направите повече и да ги държите в буркан – до следващата бутилка.
Гъби & гауда

Гъби & гауда


Когато ви се иска нещо топло и бързо, с разтечена гауда по края. Първо гриловайте гъбите с масло и сол (ние взехме прости манатарки, но изборът е ваш), после ги сложете между две тънки питки с няколко парчета гауда и запечете всичко това от двете страни за по минута на грил тиган (ако е обикновен, нека е сух и горещ). Разрежете и сервирайте веднага. Всъщност това предястие лесно може да стане и основа на вечерята – при нас току-що приготвените питки изчезват моментално по всяко време на деня и графика на храненето. Ако се чудите с какво да ги комбинирате, няма нужда да ходите до Франция за завъртян етикет – гаудата се разбира идеално с мерло.
Сливи & горгонзола

Сливи & горгонзола


Мекото сирене, наричано „италианско синьо“, контрастира чудно с парче хрупкава слива, така че действайте, докато още ги има на пазара. Когато изчезнат обаче просто ги заменяме със сушени – при тях силата е в сладостта. И без много обяснения е ясно как да ги приготвите, но тънкият момент тук са двете минути във фурната: оставете ги вътре само колкото сиренето да се стопли и да стане още по-ароматно. Ако сливите ви идват кисели, капнете отгоре малко мед. Впрочем с горгонзолата имате два варианта – лютивото пиканте и по-мекото долче. За нас – няколко парчета от сладкото с чаша леко червено, но ако обичате силни вина, с тях пък върви пиперливото.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098