Eggcellent morning


На закуска не се сещаме за нещо по-секси от добре приготвено яйце. Да, познаваме ги бъркани и на омлет, но имат още сто имена – вместо бързо и на крак, тази работна седмица зaпочваме деня с три от тях (без да ставаме час по-рано, отнемат по точно 15 минути).

С две щипки чили

С две щипки чили


Действа се така: в средата на две леко препечени филийки хляб изрежете кръг (с ринг или малка чаша) и съберете хляба с бучка масло на среден огън – първо от едната, после и от другата страна. Щом стане златист, чукнете внимателно по едно яйце в дупката – след няколко минути (зависи колко рохко го искате) обърнете, за да се запече и оттатък, а накрая поръсете с чили за звън. Абсурд е филийките ви да станат идеално красиви, белтъкът все някъде ще изтече, но ние ги харесваме и така – пък и без това идеята е да се ядат веднага, люти и още горещи.
С гъби и босилек

С гъби и босилек


Трудно ни е да измислим сандвич, който не би си отивал с поширано яйце – което впрочем не е толкова страшно за приготвяне, колкото изглежда. Трикът тук е да са супер пресни и да се сложат полека във вода, която ври с малки балончета, а не на силен огън, като миг преди това е разбъркана в кръгче с лъжица. В средата на този малък водовъртеж пуснете яйцето, изсипано преди това в чаша. Между 2 и 4 минути по-късно го извадете и сложете върху филийка с гъби, които междувременно са се озовали за няколко минути в тигана с малко босилек – ще е каймакът на сутринта ви.
С масло и хляб

С масло и хляб


Яйце, масло и хляб е класика по добри причини – ако смятате да ги събирате, няма къде да сгрешите. За третата закуска взимаме назаем рецептата за dippy eggs and soldiers – можете да ги направите с хляб, с бекон, с аспержи или с каквото ви звучи добре, потопено в рохко яйце. Първо да се погрижим за него: слагаме две в студена вода и щом заври, пускаме таймер за четири минути (след които ги потапяме в студена вода, за да спрем варенето). Междувременно препечете хляба, намажете го с повече масло и го нарежете на ивици. Капачето на яйцето се маха лесно с лъжица, а под него е съвършеният жълтък, който кара и срядата да има вкус на уикенд.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098