Оранжевото е новото силно


Да крепим тяло върху леда не е единственото предизвикателство на сезона – още по-трудно е да държим организма изправен, докато бацилите го нападат от всички страни. Вместо да закусваме от блистери обаче, вадим от аптечката на природата кило имуностимуланти, наричани още "стероиди за белите кръвни телца" или просто моркови. Следват три силни рецепти с тях, които надъхват и небцето.

С пръсти

С пръсти


Почерпете се с морков за добрата новина – махането на кората отпада. Заместете го с щателно измиване на 400гр от оранжевите зеленчуци, които след това трябва да преобразувате в жулиени и да объркате добре с две лъжици зехтин, морска сол и пипер на вкус (или на цвят). Подредете стройно пръчките, без да се настъпват, на дъното на тава, покрита с хартия за печене и ги настанете в 200-градусова фурна. Обръщайте ги периодично в продължение на половин час, след което ги извадете и оставете да подишат стаен въздух за около 5 минути. На финала поръсете с наситнени листа прясна мента, сипете си тъмна бира и я запознайте с новите ѝ най-добри приятели.
С вилица

С вилица


Тук нещата са очевидни, но обясняваме до отпадане на всички въпроси. Открийте най-едрите моркови сред запасите си, харесайте 4-5 и ги почистете добре. Размерът има значение за удобство на захвата, докато плъзгате конусите по едрата решетка на рендето. Объркайте готовата купчина морковени стърготини със 100гр синьо сирене (натрошено или на кубчета) и залейте със зехтин и сока от четвърт лимон (или две-три едри капки балсамико). Можете да довършите салатата със сол на вкус, но защо да го правите, ако имате още рокфор – слагайте и него. Ние добавихме и ядките на три ореха в схемата, защото освен суперимунитет, ни трябва и супермозък. Как мислите, че ги измисляме тези текстове?
С крекери

С крекери


Въоръжете се с търпение или с чопър, защото 250гр моркови трябва да се превърнат в ситни кубове. В още по-мини геометрия трябва да накълцате скилидка чесън – режете и мятайте в тигана с морковите, заедно с лъжица зехтин, за 20-минутна ароматна фиеста на умерена жега. Докато партито на котлона омеква, 50гр печено кашу трябва да станат на пух и прах. След като се разправите с ядките, изключете котлона и свършете нещо полезно вкъщи, докато морковите се охлаждат 15 минути. Когато му дойде времето, изпразнете тигана в кухненския робот и залейте с кашуто, 100гр меко сирене (рикота, Филаделфия, крема дори) и лъжица сладък чили сос. Дипът е готов, когато сместа достигне гладкостта, в която предпочитате да потапяте солени крекери.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098