История на джаджите


Без значение дали са плод на дългогодишен труд, чиста случайност или продукт на нечие развинтено въображение, иновациите и изобретенията бутат цивилизацията напред, завещавайки на бъдните поколения да определят мястото им в историята. Отворихме големия списък със световни открития и подбрахме три, за които оставяме вие да прецените дали принадлежат към графа „полезно“ или „напълно ненужно“.

Селфи тостер

Селфи тостер


Селфитата са отживелица. Обикновените препечени филии – също. Какво обаче става, когато ги съчетаем? Само най-безполезното изобретение в цялата вселена, ето какво. Тихо обаче да не ни чуят производителите от базираната във Върмонт компания Burnt Impressions, за които появата на селфи тостера в портфолиото им през 2014 е нещо като Второто пришествие. Всичко, което трябва да направите, за да се сдобиете с тост, носещ отпечатъка на собствената ви физиономия, е да изпратите своя снимка с високо качество, която магьосниците от главната квартира ще отпечатат върху специална нагорещяваща се плоча и само срещу 75 долара ще ви изпратят персонализирания ел. уред. Ако пък собственият ви лик ви е омръзнал, може да избирате между отпечатъци на Исус, Дева Мария и Едгар Алън По. Тук и ние няма какво да добавим.
Моторизирана вана

Моторизирана вана


В далечната 1960 трима студенти от Кингстън, Великобритания, решават да приложат наученото в местния технически колеж на практика и превръщат една ненужна вана в МПС. Устройството, което не само изглежда, ами и работи като автомобил, разполага с гуми, огледало за обратно виждане, направено от четка за коса, и префасонирано гумено пате за клаксон. Иновацията, изработена като проект за събиране на средства за благотворителност, както се оказва впоследствие, е толкова атрактивна, че е запечатана на филмова лента за идните инженерни гении.
Ледена близалка

Ледена близалка


Следващото откритие се появява на света по чиста случайност, но и до днес носи славата на създателя си – 11-годишен хлапак от Сан Франциско на име Франк Еперсън. Един ден през 1905 той небрежно си играе на верандата във фамилния дом, разбърквайки с клечка сода на прах и вода в чаша. На следващата сутрин, напълно забравил за заниманието си, Франк открива, че през нощта разтворът му се е превърнал в сладка ледена висулка, която разбира се, незабавно нарича на себе си – Епсикъл. По-късно изобретението става популярно сред съседските деца като Попсикъл (Popsicle), а през 1923 вече не толкова малкият му откривател го патентова подобаващо за ужас на производителите на сладолед.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.