Код Зима


В зимните месеци винаги ни се иска погледът ни да опира топли, земни цветове, а ръцете да докосват текстури, близки до тези в природата. Затова си „носим природата“ вкъщи и забъркваме коктейл от три устойчиви, ръчно изработени компонента за естетическа наслада, който ще по(д)прави януарското сиво и ще зарадва сетивата ни.

Естествена привързаност

Естествена привързаност

Автор на снимката : / Текст: Доротея Василева


Искрата пламва още на олфакторно ниво – тефтерите на българския бранд Note It! носят живия мирис на хартия и кожа. Изящно доказателство, че човек може да се привърже емоционално към предмет, ако той докосва струна някъде в генетичната му памет. Минималистичният тефтер се персонализира лесно. Можете да изберете с какви листа да бъдат тетрадките вътре – бели, на редове или точки, но най-силно ни привлича подвързията от естествена дъбена кожа (дъбенето е обработка с дървесни кори и листа до постигането на неповторимата гладкост, мекота, ударо- и водоустойчивост). Харесва ни потенциалът на подвързията да старее красиво, да добива характер с времето и държи здраво страниците години наред. „Точно като нас, хората“, казват създателите на Note It!
Меко вълнение

Меко вълнение


Всичко, което Home of Wool създават, е от вълна, памук и лен – органичните материи, които поддържат телесната ни температура и комфорт във всеки сезон. Затова нямаше как да не скочим в облаците мекота в сайта им homeofwool.bg. Разгледайте секция Йога, където ще видите постелки от 100% вълна, зафута и забутони за медитация и какви ли не съкровища за релаксация. Помислено е за всичко – от хипоалергенния сън, през здравето на бебето, до удобството на домашните любимци. Завиваме се презглава и се потапяме в зимата.
Внимание в детайла

Внимание в детайла


Аксесоарите на Studio Timeless са като тотемни бижута за интериора. Лунни лица, сочни глутеуси, infinity свещници – женствените форми на минискулптурите се вписват чудесно във всеки дом, независимо от стила. Авторката Виктория Маринова ги изработва от нетоксичен, гипсоподбен материал, който допълнително подсилва усещането за гладкост и чистота (можете да ги видите и докоснете в шоурума на Ourhood на бул. Витоша). В Инстаграм-а на Studio Timeless има и чудесни видеа с предложения за декориране на аксесоарите, дано инициативата продължи и след предстоящото пускане на сайта на бранда.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.