На плоча


Дюкян меломан

Дюкян меломан

Автор на снимката Валентин Дановски за Ангел Коцев студио

Дюкяна специализира в джаз, фюжън и етно, така че съвсем очаквано тук откриваме плочи на северните първенци Арво Пярт и Ян Гарбарек (както и доста други албуми от каталога на ECM), Луис Армстронг и класически американски джаз от 60-те. Това е в секцията с новите плочи, но има двойно повече втора ръка – там можете да попаднете и на старо диско, и на прог рок отпреди няколко десетилетия. Имат си удобен онлайн каталог за справка – meloman-bg.com.
ул. 6-и септември 7А
SMF

SMF

Автор на снимката Валентин Дановски за Ангел Коцев студио

Наследилият името си от класическото парче на Twisted Sister магазин SMF отдавна внася тонове дискове, но отскоро предлага и винилни издания. Основният акцент е върху екстремния метъл, затова тук ви причакват неща на Celtic Frost, Slayer, Burzum и Emperor, но също така доста албуми на AC/DC, Dark Side of the Moon на Pink Floyd и особено добрия нов Alice in Chains на двоен винил. Плочите са съвсем нови, а каталогът се обновява редовно – проверявайте го на smf-bg.com.
ул. Уилям Гладстон 30А
Студио Yo Music

Студио Yo Music

Автор на снимката Валентин Дановски за Ангел Коцев студио

Изобилието тук е от плочи втора ръка, сред които се крият истински съкровища. Разнообразието също е подобаващо – от архивни албуми на Тина Търнър (култови издания на Балкатон) през плочи с повдигащи духа песни от Великата Отечествена война, до сръбски турбо фолк класики, комплекти от 8 плочи с опери и класически концерти, а тук-таме се срещат сборни неща на Queen, албуми на The Beatles с названия на руски и апетитен рок от старата школа. Отделете си повече време – има бая за разглеждане.
Ул. Княз Борис 134

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.