Звуците на града - три улични банди в пълно музикално снаряжение


Музика за душата

Музика за душата

Автор на снимката Илиян Ружин, текст Дани Николова

Запознайте се с няколко свежи младeжи – Николай Стайков и Веселин Димитров (цигулка), Христо Еролски (виола) и Петър Кушлев (чело). Всеки от тях има музикално образование – двама свирят в Музикалния театър, третият – в симфоничния оркестър на БНР, а четвъртият засега се занимава по-скоро със свои си дела и най-вероятно работи върху себе си. Ще ги намерите на ул. Граф Игнатиев или на бул. Витоша и веднага ще ги познаете – пред тях винаги има публика. Свирят класика, танга и руски романси, предимно за удоволствие, и го правят наистина страхотно.
Безименни герои

Безименни герои

Автор на снимката Илиян Ружин, текст Дани Николова

Този възрастен господин е олицетворение на всички смачкани от живота хора, които хващат овехтелия си музикален инструмент и търсят своето местестенце из подлезите и улиците на града, с надеждата да припечелят нещичко. Старият акордеонист остана безименен за нас, а за тълпата, забързани към метрото в подлеза на Софийския университет, и почти незабележим. Въпреки това свиреше Пайдушко хоро на 15-годишния си акордеон, с впечатляващо мила усмивка.
Норвежка гора

Норвежка гора

Автор на снимката Илиян Ружин, текст Дани Николова

Или по-скоро Борисова градина. Там Тимо (китара) и Мони (барабани) свирят вечни рок класики. И двамата са професионални музиканти, които преди години са били във вихъра на музикалната си кариера. Мони е бил част от хеви бандата Тротил, а Тимо е имал звукозаписно студио Дилема. И понеже музиката е нещо, с което човек трудно се разделя, Мони и Тимо са в Борисовата дори и през зимата – с топли дрехи, чай и подходящи медикаменти. Посрещнаха ни с Californication на Red Hot Chili Peppers и ни изпратиха с класика на The Beatles.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.