Обща площ- най-симпатичните площади наоколо


Бански

Бански

Автор на снимката Снимки Ангел Коцев Студио

Площадът няма никаква връзка с достолепния пирински град Банско, а с именитата Централна баня зад джамията. След реновацията му е едно от приятните места в града – с фонтани и зеленина, които привличат немалко хора в слънчевите дни, независимо че самата баня отдавна не функционира. Наблизо е пълно с ключови места, до които можете да отскочите – за културна програма в Дома на киното, както и за шопинг в ЦУМ, Халите или на Женския пазар.
Журналист

Журналист

Получава името си още в средата на 20-те години покрай обособяването на т.нар. Журналистически квартал в Долен Лозенец и го пази до ден днешен, макар че вече има малко общо с журналистите. На обновения преди няколко години площад ще намерите както трамвайна спирка, поща и приятна градинка, така и биомагазин и свързаното с него биокафене. Тъкмо тук преди седмици стъпи и Летисия Каста за снимките на новия филм на Камен Калев – Островът.
Македония

Македония

Кръстен на най-бленуваната (и несбъдната) мечта на българския национализъм, площад Македония е съвсем леко встрани от идеалния център, но кипи от живот и строителна дейност. Освен обичайно натоварения трафик и хубавата стара сграда на Министерството на земеделието, там се намира дължащата много отговори изпълнителна агенция Пътища, както и разноцветни “кралици” на високи токчета след 23:00.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.