Чакай тук - спирките: толкова еднакви, толкова различни


Стара слава

Стара слава

Автор на снимката Ангел Коцев студио, текст Александър Величков

Въпреки бойките намерения на общината да обнови повечето спирки на градския транспорт голям процент си остават от най-старото поколение. В съответствие с това те изглеждат зловещо ръждясали и покрити с дупки, като в най-добрия случай дават временен подслон от дъжд и сняг, но пък не бихме се осмелили да седнем на разнебитените им пейки.
Нова надежда

Нова надежда

Автор на снимката Ангел Коцев студио, текст Александър Величков

Чисто новите спирки, които можете да видите на ключови места като хотел Плиска и Художествената академия, са производство на международната компания Wall. Такива освен в София и Варна можете да срещнете в Будапеща, Истанбул и из цяла Германия, което някак допринася за един по-приличен и европейски вид на столицата. Дизайнът им е изчистен и съвременен, привестваме ги и се надяваме редовите граждани да ги запазят непокътнати.
Авангардизъм

Авангардизъм

Автор на снимката Ангел Коцев студио, текст Александър Величков

Автобусната спирка до Дианабад е уникална и представлява смело дизайнерско решение, което за жалост е без аналог в квартала, както и в целия град. Заслонът е проектиран от видния архитект Любомир Шинков преди десетилетия и оттогава до днес спирката е пребоядисвана стотици пъти, а по нея стоят и всевъзможни графити и плакати. Дървените пейки също са в окаяно състояние, но ако се приведе в подходящ вид, спирката би изглеждала повече от добре.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.