Храна за душата


In Defense of Food: An Eater’s Manifesto от Майкъл Полан

In Defense of Food: An Eater’s Manifesto от Майкъл Полан

"Когато Майкъл Полан започне да говори, хиляди хора се хващат здраво за седалките, защото осъзнаването в какво се е превърнала храната ни ги връхлита със страшна сила", пише списание Time в класацията си за 100-те най-влиятелни личности на 2010. In Defense of Food връща изгубената вяра в собствените ни възприятия и преценки и казва едно много просто нещо – единствените, които знаят кое е добре и кое не за тялото и духa, са самите те – тялото и духът. Ние само трябва да ги слушаме. Няма нужда да знаеш колко вида антиоксиданти се съдържат в мащерката. Важното е, че когато баба ти сложи мащерка в манджата, ти е вкусно.

от amazon.com
Jamie`s Kitchen

Jamie`s Kitchen


Джейми Оливър е феноменален британски готвач, телевизионна знаменитост и най-вечe страстен активист за правилно хранене в училищата, който се бори срещу прекалената обработка на храната и затлъстяването в САЩ и Англия. Предаването му Food Revolution предизвиква изключително силни реакции и ако един ден се завърнем към истинската храна и готвенето вкъщи, Джейми със сигурност ще има пръст. Що се отнася до Jamie's Kitchen, на пръв поглед може да ви се стори, че това е просто една много добра готварска книгa. Но само на пръв поглед.

от amazon.com
Оптималното хранене  вече е лесно от Патрик Холфорд

Оптималното хранене вече е лесно от Патрик Холфорд


Енергия, чиста кожа, остър ум, оптимистичен поглед на света, оптимално съотношение ръст-тегло и отсъствие на болести. Това според Патрик Холфорд се нарича здраве и е постижимо за всеки, стига само да намери храненето, което е най-добро лично за него. В тази книга Холфорд обяснява какво означава балансирано хранене в 20 век и предлага серия от въпросници, които позволяват на всеки да развие най-подходящата хранителна програма – лично и само за него, както вече споменахме.

от издателство Колхида, 15лв

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.