На топло - как да опазите ушите в студа


Hipstоrmоssan

Hipstоrmоssan

Автор на снимката beckmans.se, текст Клодин Жендова


Когато навън стане прекалено студено, всички надяваме шапки върху главите си. Но горките уши – те почти винаги остават извън обсега на топлото. Ето защо двама шведски симпатяги – Туве Грейтц и Минна Магнусон, са измислили забавно решение на въпросния казус. Предлагат ви тези микрошапчици, които да пазят от вятъра върха на ушите. Дали са функционални? Сигурно не особено. Но пък изглеждат доста веселяшки. Дали наименованието им Hipstоrmоssan означава, че могат да се носят само от хипстъри? Съмняваме се!
Earbags

Earbags

Автор на снимката bysusuko.blogspot.com, текст Клодин Жендова


Още едно шведско изобретение, изключително разпространено из северните страни, където вятърът е по-напорист, зимата – по-люта, а студът “щипе” по-злостно, отколкото сме свикнали тук. При все че нямаме впечатление шведките да обожават топлите дрехи от по няколко ката, earbags-овете са нещо, което може да мине и към графа “фешън”. Продават се в различни материи, цветове и размери. Не сме проверили как стои въпросът с чуваемостта – предполагаме, че е възможно да е лекичко ограничена.
Лента за глава

Лента за глава

Автор на снимката asos.com, текст Клодин Жендова


Имаме, разбира се, вариант и за традиционалистите. Добрите стари ленти за глава са стопляли стотици уши през тежките, студени зими. Съчетанието между практичност и стил обаче е нещото, което ни привлича. Затова предлагаме страхотна винтидж визия с този тюрбан от изкуствена кожа. Ще ви е хубаво, топло и уютно с него, а ушите ви ще ви благодарят, гаранция!

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.