Хлебче с компания


Още се чудим дали да ги наричаме бургери, или бъргъри - личи си, че и ние, и хората, които пишат менютата, сме зелени по темата. В днешната супер тройка обаче няма да си говорим за Мимас в три сутринта - в тази селекция любимата ни бърза храна е изведена до гурме висоти, които покоряваме за около 10лв.

MEAT

MEAT


Радва ни отскоро със суров интериор и средно изпечено месо. Избрахме чийзбургера – с превъзходни съставки, пресни зеленчуци и лук, току-що излязло от фурната хлебче и майонеза, която задължително поръчваме още веднъж за домашните пържени картофки. Това е един солиден, класически чийзбургер (без изненади, понякога изобщо нямаме нужда от тях), който се съчетава перфектно с бира.
И в тази посока MEAT са минималисти – предлагат два вида, любимците Vedett и тукашното крафт пиво Glarus. И двете са опитани. Така де, изпитани.
MEAT е на ул. Ангел Кънчев 1

Spaghetti Kitchen

Spaghetti Kitchen


Вече има звездичка в менюто като топ поръчка, а ние му даваме поне пет. Защото променя стандартите – вече ще се впечатляваме само от бургери, които са толкова сериозни, че идват с инструкции за ядене. Не искаме да ви разваляме изненадата, но с този тук не е лесно, просто размерът е внушителен. Но да поговорим за хлебчето – основна съставка при бургерите, в която много други места се провалят. Това е с печени семки, които обогатяват вкуса и са супер детайл. Сервират го с кисела краставичка и мини порция пържени картофи с кетчуп. Spaghetti Kitchen е на ул. Шести септември 9
33 Гастронавта

33 Гастронавта


Тук се спираме на италианския със салсиче, моцарела и сос маринара. Елате гладни, иначе порцията с два цели картофа отстрани може да ви дойде в повече. Признаваме си, че подходихме с доза скептицизъм, защото обичаме класическите рецепти, но в Гастронавтите италианският маниер е сведен до няколко приятни нюанса. Печените чушки вместо домати ни харесаха страшно в съчетание с едро накълцаното месо, а разтопената моцарела ни спечели от първата хапка. 33 Гастронавта са на ул. Професор Асен Златаров 14

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.