Нещо за хрупане


Не ни приемайте за досаден родител, но е време да си изядете зеленчуците. В този сезон изборът на свежа растителност е беден и все пак има един зеленчук, който се намира лесно, няма пластмасов вкус и носи голямо количество витамини в клетките си – чушката. Остава да откриете вашия начин да я вкарате в чинията си.

С хумус

С хумус


Всички го хапваме с хляб, но ако веднъж опитате по този начин, няма връщане назад – хрупкавата прясна чушка допълва хумуса идеално и го прави 10 пъти по-свеж. Комбинацията е хоумрън и по още една причина: това е най-лесният обяд за офиса, за който предварително се иска само да нарежем чушката на ленти и да минем през магазина да вземем хумус или друг подобен дип (например с патладжан). Всъщност при нас чушката работи дори с фастъчено масло. Пълен бойкот на солетите!
С яйце

С яйце


Плодовете обикновено изпреварват зеленчуците на закуска, защото изглежда по-лесно. Но не е. За този "сандвич" слагате кръгчета средно-сварено яйце върху филийка и завършвате с червена чушка (която бие сериозно цитрусите по съдържание на витамин С), пипер, сол и малко зехтин. Нарязана на тънко, сладката чушка е по-добрата компания за черния хляб, а за предимството на варените яйца пред кроасана по път към офиса няма какво да говорим. Закуска за шампиони – срещу 10 минути от времето ви.
Със сирена

Със сирена


Свежите чушки хрупат по-приятно от крeкерите, които са типичният ни избор за сирена. В този случай направихме смес от равни части синьо сирене и рикота – прясно италианско сирене, което само по себе си съдържа доста витамини. Може да добавите нарязан на ситно магданоз или копър, на вкус. И още един вариант: червена чушка с бри или друго меко сирене – тук сладостта й отново ще бъде сила (не е случайно, че тези сирена се сервират със сладко от боровинки).

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.