Мощни хибриди


Не говорим за двигателя на колата, а за движението на тялото. И не във фитнеса, а вкъщи: влизайте в екип пред инструктора на екрана за три различни по характер тренировки в YouTube, които смесват спортове в умно комбо.

Животински движения

Животински движения


Защо да подскачате на ръце и плавно да се преструвате на жаба, рак или птица? Animal flow е тренировка, която расте по слава, защото следва естествените движения на тялото и така гради едновременно мускули, гъвкавост и издръжливост. Тук са смесени спортове като гимнастика, танц и тежки упражнения, които изглежда се правят с лекота – но опитайте и ще видите, че изискват същото животинско усилие като всеки прецизен акробатичен трик. Един от най-ясните канали с тази техника е Naturaletics – събувайте чорапите и го пускайте за хармонично движение, което щади ставите и засилва мускулите.
Кардио йога

Кардио йога


На първия подскок може да изглежда, че кардио тренировките в комбинация с йога са така естествени, както например да плуваш в басейн с брашно – как ще контролираш внимателно дъха си, докато тласкаш тялото към все по-бързи движения? Идеята зад тези тренировки е да са внимателно съчетание от движения, които засилват плюсовете си: докато внимавате за разтягането на краката и разширяването на дробовете, бързият ритъм и действията на кардиото загряват тялото допълнително, помагат да градите сила и баланс и вкарват интрига за тези, на които тя им липсва в йога. Ключът към практиката е думата cardio в канала Alo Moves.
Бърз бокс

Бърз бокс


Не ви пращаме да купувате боксова круша: всъщност много инструктори взимат движения от бокса и ги вкарват във фитнеса, защото и само един ъпъркът ангажира 12 мускулни групи. Прибавете високо интензивни интервални тренировки и става нокаут комбинацията HIIT boxing – игра за напреднали, която в половин час бута тялото почти до границата на възможнос-тите му. Защо бихте си го причинили? Аргументът за плочките на треньора, докато ви води към вашите, е ясен; само щом пробвате обаче, ще разберете за бонуса от ендорфини, които се раздвижват най-бързо именно с интервална тренировка. Боксовият канал NateBowerFitness учи и на традиционни удари по круша, но с HIIT boxing workout ще откриете и видеата без екипировка.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.