Странници в нощта: 3 щури хотела, отворени за посетители


Хотелът може да оправи или да развали всяка почивка. Хубавият може да ви дава повод за разкази много след края на ваканцията, лошият... е, и той може да бъде тема на разговори, стига да имате хубаво чувство за самоирония и да не страдате неутешимо за проваленото си пътуване. Предлагаме ви три необичайни хотела в различни точки на света, с които просто няма какво да стане. Грешката тук е изначално „канселирана“.

Леден хотел в Швеция

Леден хотел в Швеция

Автор на снимката текст Дани Николова


Концепцията за хотел, направен изцяло от лед, е изтъркана и се експлоатира вече над 30 години, знаем това. Но не можем да си позволим да пропуснем ледения хотел в малкото шведско градче с трудно име Юкасярви, защото той е най-доброто и оригинално попадение. Онова, което го прави по-интересен от останалите, е фактът, че претърпява драстичен редизайн при всеки край на сезона (все пак се топи напролет), така че никога не знаете какво да очаквате, когато резервирате. Апартаментите също са с индивидуална тематика, така че единственото предвидимо неща са топлите дрехи в багажи ви.
Бункер във Франция

Бункер във Франция


Северното крайбрежие на Франция е осеяно с укрепления, останали от германската армия по време на Втората световна война. Германците са опитали да изградят така наречената Атлантическа стена, с която да отблъснат съюзническите сили. В Сен Пабу, на бретонския бряг, все още се издигат (доколкото това е подходящата дума за наполовина вкопани в земята съоръжения) десетки бункери, а един от тях наскоро се превърна с Airbnb хотел. Бункерът с големина от 400 кв.м е купен от човек на име Серж Кориу. В продължение на година той го откопава (като първа стъпка), ремонтира и реновира. Сега бункерът е готов да приеме до 8 гости, които да спят уютно срещу 320 евро на нощ. Естествено, понеже никой не иска да живее в миналото, бункерът не е музей. Връзка с Втората световна правят някои каски, сигнални пистолети и знаци по стените. Всичко останало е в XXI век.
Кран в Нидерландия

Кран в Нидерландия


На външен вид кранът си е просто кран. Отвътре обаче представлява хотел със спалня, тераска и дори душ. Намира се в малкото рибарско градче Харлинген и първоначалното му предназначение е било (колко изненадващо) преместването на масивни контейнери от едно място на друго на пристанището на Северно море. От 2003, когато е умряло като кран и е превъплътено като хотел, съоръжението приема туристи. Дотук историята е малко „уиърд“, а нататък става повече, защото, ако в главите ви се върти въпросът: Можете ли да управлявате крана, отговорът е: Да, можете. Е, не чак да грабнете някой турист и да го преместите в друга точка, но поне да си осигурите панорамна 360-градусова гледка. Прочетохме обаче, че кранът се клати стабилно при по-силен вятър, така че правете си сметката, ако имате проблеми с вестибулара.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.