Разбираме ли демокрацията? КЛЮЧ Unplugged с Благослав Михайлов24 януари 2022
Благослав Михайлов е създател на онлайн платформата Стража и първи гост в новия сезон на КЛЮЧ Unplugged - вълнуващите срещи с хора зад вдъхновяващи каузи.


На 25 януари се паркираме в Dada Cultural Bar от 18:30, а виртуалното проследяване на събитието е възможно във Facebook страниците на Форум КЛЮЧ и НПО портал, както и в канала на 42training в YouTube. Предстои да научим как отборът доброволци на Стража свързва гражданите с всичко, случващо се в Народното събрание по прозрачен и леснодостъпен начин. Платформата осигурява достъп до огромно количество данни за поименните гласувания и изказвания в парламента на всеки един народен представител. За Благослав, Фридрих Крепиев и Антони Герасимов, които също са сред създателите на проекта, демокрацията е култура, начин на мислене, постоянна информираност и ангажимент за гражданско участие.

Водещ на събитието ще бъде любимецът ни Александър Куманов от Форум Ключ, а разговорът ще се ориентира към връзките между активизма, новите технологии, гражданския контрол. Ще се поинтересуваме и какво в българския обществено-политически живот действително вълнува младите хора наоколо.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.