Пресен улов22 август 2012 текст Тея Дия
И ние бяхме по морето, и ние тъгуваме безмерно по блажените солени дни, когато си пийвахме студено пиво и топяхме ръце в купи, преливащи от миди. Затова ни се стори добра идея да ви предложим няколко местенца, където все още може да ви замирише на морска храна, а с нея – и на лято.


Започваме гастрономичния ни трип от софийската периферия, китния квартал Панчарево, където рибата е почти запазена марка. Точно срещу автобусна спирка Плажа се намира и столичният ресторант на Мидената ферма Дълбока. Можете да разчитате, че няма никакви разлики с каварненското заведение, че пържените картофи все така отсъстват, но затова пък сафридът и чернокопът са божествени. Мидите, разбира се, са приоритет, но рибните им ястия никак не отстъпват. Цените също са изненадващо разумни.

Спускаме се надолу и стигаме до Marmo (Младост 2, блок 218А). Изтънчена обстановка, предразполагаща към бавно хранене. В доста богатото меню има впечатляваща морска секция, където ще видите краб с билково масло, див лаврак, филе от риба тон, зарган, ватос, костур и всякакви сезонни водни обитатели.

Навлизаме в пиратските владения на ресторант Тортуга на ул. Попова шапка 44, където целогодишно можете да ядете ястия с екстравагантни наименования като Мезелъци от мрежата (карпачо от октопод, тарама, дроб треска), Малки риби за загрявка (барбун, хамсия) и всичко, което ви дойде на ума, пържено, печено, в супа или салата.

Mediterraneo пък е един от любимите ни ресторанти за средиземноморска кухня и освен традиционните за тази област ястия с риба и зеленчуци на грил, отделно ще получите и актуалното меню със сезонни предложения – сафрид, пъстърва – зависи от момента, но разчитайте, че ще са приготвени и поднесени според правилата на добрия вкус.

В Скара Бар също можете да се възползвате от сезонните рибни допълнения в менюто, които макар и малко на брой, ще ви оставят с облизани пръсти. Комбинирайте с добре охладена напитка и споделете с добри приятели. Ще видите, че лятото всъщност е в разгара си.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098