Дългата разходка с Деси от Phuture Shok


21 януари 2010 текст Емил Христов, снимки Валентин Даневски за Ангел Коцев студио
Деси Андонова е далеч по-позната като Деси от Phuture Shok. Освен че е сред най‑пристрастяващите български певици и диджеи, Тя е сред най-фините и очарователни персонажи, с които можете да се разходите. Гласът й е джазово дрезгав – предния ден е записвала ново парче. Автомобилът й е с разбита броня и десен мигач. Историята за ПТП-то звучи като начало на интересен испански филм. Бързала за куклен театър! Шофьорът, който я ударил, също бързал… за куклен театър.


Дневна смяна
Арт клубът на Иван Асен е едно от местата, където се срещам с приятели или пия чай, след като оставя дъщеря си Янтра на детска градина. Понякога вечер пускам музика тук. Харесва ми атмосферата, както и това, че има безжичен интернет, защото вече всички сме свързани с компютрите си. Не ми харесват чашите върху рояла, мисля да им направя забележка, хаха. От бивш пушач станах краен противник на цигарите. Би ми се искало да има повече места, където не се пуши – ще е добре за всички.


open air
Докторската градина е една от основните ни дестинации в последно време. Тук излизаме на разходка с Янтра, когато е топло. Харесвам Оборище. Старата сграда на музикалната гимназия е едно от местата, които свързвам с много хубави спомени. Преди 9 септември тя е била населена с монахини кармелитки. Имаше хубава енергия, стаите бяха тесни – с по четири-пет чина. Голяма част от приятелите ми са от тези години, всички са музиканти. Много от тях вече не са в България, тук класическата музика не е съвсем оценена.


малка нощна музика
Вечер често работя. Резидент диджей съм в Mascara и Ginger. В последно време пускам повече хаус и фънк, на хората това им харесва. Има и един малък много приятен бар на улица Добруджа, където също диджействам – Parter. Чудесно обслужване, много добра вентилация, мили хора – сковаха ми дървен подиум, защото барът е много висок и едва стигах до миксера. Появяват се нови места, това е чудесно.


здрав дух
В последно време се занимавам с йога. Помага ми да се “наместя” – и емоционално, и физически. Затова и оставих фитнеса, вече по-скоро нямам нужда от него. С Рони, най-близката ми приятелка (чудесната Андрония Попова от Nasekomix – бел. авт.), няколко пъти ходихме на милонга в Дома на архитектите. Много е интересно, всички танцьори са красиви и елегантно облечени. Танцувахме двете, по нашия си начин (прави странно-смешни движения с ръце и крака), но някога в Аржентина танго се е танцувало от простолюдието, така че се чувствахме съвсем удобно.
От няколко години се уча да карам сноуборд, харесвам природата – планината и зимата, когато я има. Обличам се в дрехи, в които ми е комфортно и съм себе си.


музикална кутия
Направих си домашно студио, където записвам, но като че ли имам нужда от по-добър микрофон. Приятно е да работиш вкъщи. Семейството ми е от музиканти, Янтра също е много музикална – вече сме записали няколко парчета заедно, хаха.
Новият албум на Phuture Shok трябва да излезе скоро и в момента това е на дневен ред, защото се забавихме доста. Подписахме с известен лейбъл и бъдещето изглежда добре. Албумът звучи различно – с по-малко електроника и повече истински инструменти – барабани, брас. Иска ми се тази година да попътуваме по фестивали, да свирим по-често на живо.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1082