Дългата разходка с Лео


12 септември 2012 текст Гергана Турийска, снимки Илиян Ружин
Лео е в България вече седем години, като пет от тях живее в София, което, както той обича да се шегува, го е превърнало в "шопе". Най-честите му места за разходка били пространствата между масите в ресторантите му и в магазините за продукти. Роден е в Анкона, град в Централна Италия, който силно му напомня Бургас, където е живял през първите две години от пребиваването си в България. И Анкона, и Бургас имат пристанище, аерогара и морски вълни, но разликата била в това, че Бургас бил сравнително по-чист. Липсват му най-вече гларусите, миризмата на море, летните морски цветове. Въпреки това София е любимият град на Лео или по-скоро го е превърнал в любим, защото тук са бизнесът му, Лучия и приятелите.


Leo’s Pizza
Точно преди година Лео отваря втори ресторант в тенис клуб Малееви и е доволен от разработването му, както и от клиентелата, която избира неговата кухня. Не крие, че има предложения да отвори заведения на морето и в Банско, но съвсем сериозно отсича "Хора мисли, че да отвориш ресторант е като да отидеш до тоалетна." Обича да контролира ситуацията, да има силна организация, време и качествен персонал. Странно е да говориш за бизнес с усмихнатия Лео. Може би затова и клиентите му бързо стопяват границата и търсят неговото лично внимание от масите. "Вече минава модата на шефовете да имат заета маса цял ден, на която да си поръчват и да седят. Хората искат да виждат шефа мръсен, с доматен сос по себе си, да виждат, че бачка в заведението." Понякога му е неудобно от добре обучените готвачи, които работят за него, защото често се случва клиентите да изискват лично той да им приготвя храната. Въпреки това не отказва на никого. Политици и популярни личности често го викат на свои специални събития като изненада. Лео им готви тайно и накрая лично поднася десерта. Доста по-добре от кифла, изскачаща от торта, мислим си ние.


Какво му забърка Big Brother
Новият сезон на Какво ви забърка Лео вече е в ефир. Темата за телевизията обаче ни отнася назад във времето. Лео уточнява, че без Big Brother нищо от това нямаше да бъде реалност. "Това е предаване, кое ме направи звезда." Разбираме, че три пъти са го търсили за участие в новия VIP Brother, ходи му се, но фактът, че е лице на TV7, засега ще го държи далеч от Къщата. Лео би се впуснал обаче в приключението Big Brother още веднъж, защото смята, че има потенциал да спечели. Ако това му се случи, планира да даде половината от наградата на приюта за кучета в Богров, а другата половина - на фондация Димитър Бербатов. "Чантата ми е готова, стига TV7 да ме пусне."


Дуети
Яд ни е, че не можем да пресъздадем в текст начина, по който Лео имитира своя приятел от Къщата Део, който му се обажда по телефона, развълнуван от новата му песен с Играта. Следва покана Део да се присъедини към новосформираното дуо за обща песен. Део отговаря с "Ще го измислим, бате", което според Лео означавало, че няма да стане. Део бил постоянно на сърф през лятото и на борд през зимата в планината, обяснява с примирение Лео.


Въздухът на Балканите
Когато за първи път слязъл от самолета в София, Лео забелязал, че тук мирише различно. "Мирише като Балканика", уточнява той. Квартал Витоша за Лео е място с повече въздух, спокойствие и градинки, които позволяват на Шаки, кучето на Лео, да тича, без наоколо да летят коли. Шаки се разхожда три пъти на ден. Това е и мястото, на което Лео предпочита да записва своя блог, когато никой не го гледа. После пуска клипчетата от телефона си във facebook и споделя мислите си с хиляди приятели.


В здраво тяло
УНСС е любимото място на Лео за футбол. Отборът, в който играе, е Sofia Nomads, съставен предимно от чужденци – американци, германци, италианци и т.н. На 8 октомври им гостува отбор от Сърбия, с който са играли скоро на сръбска земя. Заради засиленото английско присъствие в отборите щяло да има и много бира, а Лео смятал да се погрижи за хубавата вечеря. Като цяло водел здравословен живот – не пуши и не пие, ходи на фитнес, футбол, играе тенис. "И за съжаление дори не се дрогирам, както пише редовно жълтите вестници", смее се той. Уточнява, че вече му е късно да се захваща тепърва с наркотиците, но в другия живот непремено щял да опита.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.