• Не изпускай (и) това световно

  19 юли 2018

  снимки Gregor Znidarsic

  Ако финалите с 22-ма и кожена топка още ви държат влага, може би е добра идея да смените терена. Ето предложение: зала София в Борисовата градина, където от 22 до 28 юли тече Световното първенство по футбег. Ако хек ви говори повече, то още не е всичко – историята зад спорта е дълга и интересна, така че започваме играта с нея.
 • .
 • Къщата на раздора

  5 юли 2018

  Така изглежда новият временен трън в разговорите за градската ни среда. Ние го харесваме. Не защото е вдигнат навреме, бетонът в основата му е перфектен, няма недовършени елементи и е идеалната скулптура, която искаме да виждаме в градината срещу Двореца. Бронзовата къща на Пламен Деянофф не е всичко това. Но е лъвски скок спрямо последните традиционни изблици покрай европредседателството (да, за лъва пред НДК говорим). И всъщност изпълнява главната задача на съвременното изкуство, каквото тя е – да разгаря полемики и да ни събуди да мислим.
 • 1 юни: По-хубаво от рожден ден

  23 май 2018

  Нали не се заблуждавате, че ще минете с букет балони за празника? Веднъж научили за съществуването на 1 юни, хлапетата ви очакват целодневна екстраваганца в своя чест.
 • Хвани коктейла за опашката

  10 май 2018

  текст Емануела Иванова

  "Седем дни коктейли пили и се веселили“ може да е вашето обобщение на седмицата от 14 до 20 май, ако вървите по петите на World Class Cocktail Week в града.
 • Луда надпревара

  10 май 2018

  текст Емануела Иванова снимка Любимир Асенов

  Шопска салата, хамак и къща звучат като елементи на перфектната почивка, но всъщност са дизайни на безмоторни колички, които в един есенен ден преди 4 години летяха бясно по нанадолнището на булевард Черни връх в първото Red Bull Soapbox състезание у нас.
 • Класа в чаша

  3 май 2018

  на снимката Ъруин Триковски

  Да отпиваш случки на малки глътки е по-сладко от обръщането на цели вечери на екс. Ако клатите съгласно глава, имаме чудесна новина: от 14 до 20 май десет бара в града ни сервират точно това – бавни и славни преживявания в чаши с коктейли, забъркани с алкохол от първа лига в рамките на World Class Cocktail Week.
 • Четири дни без край

  3 май 2018

  Наклонете осмицата във възрастта на Софийския фестивал на науката и ще получите темата му – безкрайността. Или онзи необозрим брой възможности, които се разкриват пред учените с всеки сантиметър от прогреса.
 • Handmade Mall Fest

  13 април 2018

  Въпросът как да оползотворите дългия уикенд от 20 до 22 април ви е решен с отбивка в Serdika Center. И не, нямаме предвид да го прекарате (само) в пълнене на торби из няколкото етажа магазини. Между 12:00 и 20:00 в зоната пред Reserved на ниво -1 щандове опъват отбор членове на Регионална занаятчийска камара – София, за да продават готова ръчна арт продукция и да ни учат как сами да упражняваме занаятите им.
 • Уикендът на базарите

  29 март 2018

  Четири точки в града, където да напълним великденските подаръчни торби.
 • Ключови герои

  29 март 2018

  текст Виолета Иванова

  Докато Китодар Тодоров и водещата Рада Стаменкова пълнят паузите с умни шеги, 10 души разказват на Форум Ключ за своите супер начинания, от които печели цялото ни общество. Подготвяме се за 5-часова емисия добри новини с представяне на героите.
 • До Марс без обратно

  8 март 2018

  текст Емануела Иванова

  Колективно прецакахме Земята и само заедно можем да я реабилитираме, но с темповете, с които схващаме концепции като рециклиране и възобновяеми ресурси, може да стане твърде късно твърде скоро. Затова по-напреднали умове вече работят по План Б и ни търсят нова планета.
 • Да си режисьор в класна стая

  8 март 2018

  текст Наталия Иванова

  Историята на Даниел Симеонов звучи на моменти познато. Преди да стане учител, завършва кинорежисура, работи в телевизия и накрая сяда в корпоративен офис, където бързо и окончателно прегрява. Докато се чуди как да се върне в родното си село Ъглен и да действа оттам на свободна практика, попада на обява на Заедно в час и къса с живота в София.
 • Физика на радостта

  1 март 2018

  Форум Физкултура ни дърпа към активния начин на живот само с три възклицания: "Тренировка! Храна! Мотивация!". Зад тях обаче се строяват цял отбор супер хора, подготвени за маратон от лекции и уъркшопи следващата събота. Запознайте се с главните дотук, а после минете през fizkultura.bg да си купите стартов номер за 10 март.
 • Светът е за двама... но има и публика

  8 февруари 2018

  Не е наша работа как празнувате 14 февруари, ако сте насаме. Ако обичате да се обичате в тълпа обаче, помагаме с варианти.
 • (Не)забележителен герой

  1 февруари 2018

  текст и снимка Наталия Иванова

  През февруари засичаме карфиола най-често в туршия, но още можем да го хванем и в плод-зеленчука. Защо ни е притрябвал? Къдравият братовчед на зелката е антираков агент, държи 77% от дневната ни доза витамин C, цял куп от B комплекса, стиснат е откъм калории, но е адски щедър на фибри и антиоксиданти, които са грижливи към човешките мозъци и сърца. Ако дори и след това го намирате за безхарактерен, ето три рецепти, с които да изпъкне на масата ви.
 • Дни на архитектурното наследство

  1 февруари 2018

  Минало, настояще, бъдеще, памет. Това са думите, които ще прехвърляме в ума си на път за Екзарх Йосиф 37 на 3 и 4 февруари, когато Дом на киното и Cush.Bar приемат Дните на архитектурното наследство.
 • No More War

  26 януари 2018

  Мирът и кротките начини да го стигнем и задържим в обществото и в себе си е мисията, с която фестът на доброволческата група СиВиЕс пълни дните от 26 до 28 януари с изложби, дискусии, кино, музика и работилници.
 • Неприятна атмосфера

  18 януари 2018

  текст Емануела Иванова

  Посрещнахме 2018 под юрган от сива атмосфера и скочихме срещу мерките, които (не) се предприемат против замърсяването с фини прахови частици. Атаките ни обаче не стигат до тези, чиито очи трябва да се отворят за факта, че не е нормално да знаем вкуса и цвета на въздуха. Не защото предпочитаме пица и розово, а защото това сиво ни трови. Как точно, какво да направим, за да го спрем и къде да следим кога да не ходим в парка, обясняваме надолу.
 • Шумна нощ, сладка нощ

  21 декември 2017

  текст Емануела Иванова снимка Анелия Тодорова

  Ще си пуснем музика и най-накрая ще изпечем някой секси сладкиш за празниците! И миналата година не събрахме смелост за този горещ експеримент, затова сега се срещаме лице в лице с майстора – Любка Атанасова от LUbakery, която бърка орехчета с крем и кексове с фина геометрия с вид за изложба и вкус за облизване.
 • Еднопосочен, до вкъщи

  21 декември 2017

  текст и снимка Севда Семер

  Живях в Лондон близо две години без чадър. Заради постоянния вятър в този град, чадърът е неспособен да те пази от дъжда – в ръката ти е нелепо парче плат върху дълга пръчка, което оживява над теб и за което трябва да се грижиш ти, вместо обратното.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098