Напред & Нагоре30 юни 2016
Хоризонтът пред нас сякаш не мърда, но има как да го раздвижим по вертикалата – на старта на юли избираме между сенките на Витоша, извивките на Пирин и пейзажите из цялата карта под натиска на педалите. Целта и скоростта са различни, но в правилна посока, която хващаме с първата крачка извън града.


ВИТОША ЛЕТЕН ФЕСТ
"Обичам спорта, обичам София, обичам Витоша" тук е мото, но дава и най-важните причини да обуем нещо удобно и на 10 юли да стигнем до сянката на хижа Момина скала. Посоките оттам са три: състезание по планинско бягане от 13км по трасе Кумата (със старт в 10:30), надпревара по планинско колоездене от 18км по маршрут Копитото (от 10:45) или бавни гледки по пътя Обичам Витоша, който минаваме спокойно след 11:00. Записването за всичко е безплатно, но и на своя отговорност, която включва задължителна екипировка (акцентът за онези с колело е върху главата). Първите трима на финала ще си разделят награден фонд от 3000лв, а участниците в туристическия поход потеглят обратно към града със сувенир и чист въздух в дробовете. Ние разчитаме най-вече на последното, но тук няма грешна мотивация, затова ограждаме неделята в календара и я пишем планинска (предварително на racetimingbg.com или на място пред хижата от 09:00 до 10:20).

ПИРИН СКАЙРЪН
Южната посока кръщава преживяването skyrunning, което си представяме като джогинг в небето, въпреки че навигацията идва от стъпките по земята. Тук те се движат по вертикалния километър от Бъндеришка поляна до връх Кутело, по който тръгваме на 9 юли в 09:00 като разгрявка за сериозното тичане на следващия 10 юли в две обиколки – от 10 и 34км. Стартът им отново е на Бъндеришка поляна: по-кратката започва в 08:00 и финишира на връх Тодорка, а дългото бягане е с начало в 07:00 и трасе, което води обратно към изходната точка на поляната. Програмата разсейва бързите крачки с утешително барбекю в събота и вечерно награждаване на победителите от двата дни, а участие заявяваме срещу 30лв до 7 юли на skyrunpirin.com или 40лв на място в деня на събитието.

ОБИКОЛКА С ВЕЛОСИПЕД

Цветан Иванов хвърля ръкавица към най-издръжливите колоездачи, които са готови да приберат 3-4 чифта тениски и шорти в раницата и да тръгнат с него на велоприключение из "забравени кътчета по Дунава, Черноморието, Странджа планина, Родопата и Рила". Състезание тук няма и всеки се включва според възможностите си, които могат да варират от час въртене на педалите до 17 дни и нощи в семейни хотели, къщи за гости и бунгала, подготвени за пристигането на уморените колоездачи още отсега. Най-скъпата нощувка е 20лв, но дори да не стигнем до Гоце Делчев за нея, хващаме колелото и тръгваме за срещата на 13 юли в 10:00 на езерото Ариана. Записване няма, затова стартираме с отворен край и общата посока "да се приберем живи, здрави и по-добри".

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.