Номинирай Героите на 201816 август 2018 текст Виолета Иванова снимка Яна Лозева
Имало едно време три 10-годишни хлапета. Те имали доста сгъстен график – то не били компютърни игри, не били гостита с преспиване, уроци по плуване или пък, разбира се, домашни. Но пак намирали време редовно да произвеждат саморъчно купчини рисунки за оцветяване, с които после да занимават по-малките си приятелчета от детска градина Първи юни в Плевен. Пък и да им четат нова книжка всеки път.


Такава е историята на Цвети, Ели и Вальо, които миналата година получиха Приза за млади доброволци в първото издание на Героите – годишните награди на платформата TimeHeroes, която свързва хората с гориво да помагат безвъзмездно и каузите, които имат нужда от тях. Ние от Програмата даваме още един канал на тази добра идея, като всяка седмица пускаме към вас доброволческа мисия от многото на timeheroes.org. Този път обаче използваме мястото за нещо не по-малко важно: да ви кажем, че тези ценни за здравето на цялото ни общество награди съществуват и че точно сега, до 26 август, може да номинирате своите герои за 2018.

Не че без статуетка героят не е герой, но, знаете, всяко потупване по рамото заразява с ентусиазъм. А TimeHeroes са готови да потупват рамене в четири категории: за доброволец (или група от такива), организатор на инициативи, компания с положителна политика по темата и журналист, който неуморно я отразява. Пълните условия и критерии, според които да отсеете по-по-най добротворците около себе си, както и номинационната форма, където да попълните данните им (най-малкото, за да ги намери наградата им), са на awards.timeheroes.org. Само ще ви кажем няколко ключови думи за проявите и практиките, които сгряват душата на журито: вдъхновяващи, смели, новаторски, ефективни, общественополезни.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098