Приятели с енергия18 октомври 2018
Някои умни технологии са просто хитри. Други честно правят живота по‑добър.Погледнати в профил, телефоните стават все по-слаби и от тази диета страда животът на батерията. За да има по-рядко "на 1% съм, давай бързо", ето три умни начина да й подадете ток.

Ясно е, че щом си навън, най-удобно е да пъхнеш външна батерия в чантата. Но какво, ако точно днес искате да излезете само с двата джоба на дънките? Върху гърба на телефона сложете предпазен кейс с бонус вградена батерия. Този тип калъфчета внимават за одрасквания по тялото на мобилния, докато едновременно имат жило за зареждане в движение. Струват между 30 и 100лв и сами се хранят с кабел и контакт. Вярно, добавят още около сантиметър в сравнение с някой тънък калъф, но той пък дава ли нов живот на припадналото ви устройство с натискане на бутон?

Докато някои ходят безгрижно и без чанта, други стоят на бюро и се вълнуват как да заплюят свободен контакт в офиса за зарядното. Вместо това, сложете телефона си да легне върху повърхност, която ще го храни безконтактно. Повечето мобилни устройства казват "да, мерси" на станциите за зареждане без кабел, но все пак проверете предварително дали са съвместими. Но момент, защо да ви трябва плочка за батерия на бюрото? Просто напомня, че ако телефонът може да лежи, може и да се зарежда: за разлика от старите батерии, които беше най-добре да оставиш да се изчерпат докрай, днешните живеят по-дълго, ако не им се случва да изгаснат. Има и изправени зареждащи поставки, като цената им започва от двайсетина лева. Впрочем повечето кейсове с батерии, за които споменахме, също взимат ток от тези станции – макар че вече започваме да се чудим какво толкова правите с тези телефони, че да ви трябва такава сила.

И без да сме видели лично знаем, че вкъщи клечите до контакта, когато батерията е близо до нула, а на екрана чака важно съобщение. Пред останалите технологии дотук тази е направо елементарна, но пък прави и живота малко по-прост – двуметров или по-дълъг кабел за зареждане, който дава връзка с далечен контакт. Важното обаче: докато някои дълги кабели са направени да зареждат светкавично, за кръгли стотинки може да купите и по-некачествени, които губят толкова енергия по пътя, че за телефона ви почти не остава нищо, освен да стои вързан с часове. Да не напомняме, че най-евтиното често излиза скъпо – качествени също се намират под 10лв, особено онлайн. Тук ви оставяме, достатъчно заредихте с информация.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098