Езерото с лотосите

18 юли 2019 снимки Симон Варсано
От будизъм през хиндуизъм до езиците пали, маратхи и санскрит думата udaya се превежда като храм, свещена планина, растеж, изгрев. От четири лета насам обаче тя значи и друго – йога ритрийт край Правец с богат график от практики, уъркшопи и жива музика, който разгъва постелка за благосъстоянието на духа ви от 14 до 19 август.


КЛАСОВЕТЕ
Кундалини фюжън, хатха, раса, нидра, акро, пауър, прана флоу, виняса, бхакти виняса, дживамукти, киртан, ресторативна, ин и миофасциална ин. Всеки с поне няколко часа опит с асаните знае, че това са йога практики, а ако имате непозната сред тях, ето я ценната възможност да си тръгнете от UDAYA LIVE опитали нещо ново. Всички изредени класове идват на фестивала в комплект с десетки топ преподаватели от тук и света – като Нели Насева от софийските студиа Yoga Vibe, инструктора по акробатична йога Даниел Скот или пък калифорниеца с расти Говинд Дас, които не само ще показват пози, но ще споделят и своето разбиране за благосъстояние на духа. Наред с това в програмата влизат немалко часове за медитация, лечебно дишане, звукотерапия, ки гонг и екстатични танци, които да ви движат по скалата от пълна концентрация до пълно отпускане.

МУЗИКАТА
Звуците от дълбоко дишане, продължително ом и удари по гонг далеч не са единствените, които ще огласят петте дни на ритрийта. Общо 29 музикални единици и формации се вливат в UDAYA LIVE, за да поведат ритъма на фестивала от припяване на мантри и източна музика през свирене на ханг, импровизации върху класическа китара и скречинг до вечерни танцувални и електронно-фолклорни партита. Ако последното извиква пред очите ви образите на Иван Шопов и момичетата от Авигея, на прав път сте – и те ще са там, заедно с много нови и стари познайници на UDAYA LIVE от цял свят като диджеите Oliwa и Sol Rising и музикантите Шийла Бринги, Spring Groove и Масуд Али Кхан.

ОРГАНИЗАЦИЯТА
Как ще се побере всичко това на едно място не е труден въпрос, когато говорим за RIU Pravets Resort – луксозен комплекс, дръпнат леко встрани от града, който има и собствен басейн, но и езеро в съседство. Директно върху него каца сцената Вода, докато елементите Въздух, Огън и Земя задават концепциите на останалите зони на открито и закрито, които приемат класовете от програмата. Всеки ден тя е плътна още от зори, но не задължава никого с постоянно присъствие. Напротив – философията на UDAYA LIVE е да си толкова активен или не, колкото искаш, и да сглобяваш графика си за деня така, както усещаш на момента. В случай че искате всичко, включително да нощувате в комфорта на хотела и да се храните със здравословното меню на ритрийта, взимате ол-инклузив пас за 1158 или 1523 долара. Иначе има и по-бюджетен вход към тази безкрайна йога вселена: различни видове дневни билети с начална цена от 91 долара.

UDAYA LIVE е в RIU Pravets Resort от 14 до 19 август
Пълна програма и билети на udayalive.com

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1088