Една рационална неделя10 октомври 2019 текст Виолета Иванова
10 ноември ще ви е ден за размисъл, ако го запазите за Ratio. Целодневният форум носи към Sofia Event Center тристепенно меню наука, която е поднесена така, че да я преглътнем лесно и да питаме за още. Готови знания трябват само по английски – събитието е без превод, а срещу 15-60лв от ratio.bg слушаме следващите трима лектори.


Робин Андрюс: доктор по вулканология и автор в медии като National Geographic и The Verge, той издава що е то "палачинково изригване", как така на Сатурн валят диаманти, къде земетресенията текат по 9 дни и още чудатости от всеки ъгъл на Слънчевата система.

Мартин Модер: член е на научна комедийна група и oбщество за критично мислене, но е и молекулярен биолог с интереси в оптимизацията на човешкия вид. Щом дизайнерски бебета вече се правят, Модер предлага да обсъдим кои черти се влияят от гените и можем ли да си редактираме интелигентността.

Джонатан Петит: преподава генетика в Абърдийн, а тук обяснява как тази наука разкрива детайли от колективното минало на човечеството и как тя може да повлияе на бъдещето на медицината. Ако някога сте се питали и защо ушната кал мирише, точно Петит знае.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1088