• Един скептик влязъл в бар...

  26 октомври 2017

  текст Наталия Иванова

  … и казал: "Призракът, когото видяхте онази вечер, е просто сънна парализа". Може да се кълнете, че помните дори пъпката на носа му, но това е фалшив спомен, ще ви заяви скептикът. Кой е той? Професор Кристофър Френч – британски учен, специализирал в психологията на паранормални вярвания и аномални изживявания. Завежда и отдела за Аномална психология в университета Goldsmiths в Лондон, автор е за The Guardian и е бивш главен редактор на списание The Skeptic.
 • .
 • Водата на живота

  19 октомври 2017

  текст Виолета Иванова

  За колко марки уиски се сещате от раз? Ако можете да изброявате до утре, супер – на точната страница сте. Ако пък бързо се изчерпахте, още по-добре – след Whiskey Fest Sofia, който пълни Sofia Event Center с три дни дегустации и мастър класове, ще можете да допишете огнения списък на върха на езика си до 300+ уиски вариации от 101 бранда.
 • Навигация за шоу

  12 октомври 2017

  Не гледайте Витоша, рано е за зимни гуми. Вместо да се товарите с мисли за снега, палете най-леките си кецове към Интер Експо Център – 14 хиляди квадрата ви чакат за обиколка около новите автомобили и мотоциклети на 23-ия Автосалон.
 • Колко дълго искаш да живееш?

  12 октомври 2017

  текст Наталия Иванова

  През 1921 професорът по психология в Станфорд Луис Терман моли няколкостотин учители да изберат най-будните деца в класовете си за проучване. Никой обаче не е наясно с мащаба му – тези 1500 (тогава 10-годишни) човека ще поддържат връзка с него до смъртта си. Или до неговата през 1956.
 • Хрониките на нара

  5 октомври 2017

  текст Емануела Иванова снимки Виолета Иванова

  Сезонът на носните кърпи е тук и, вместо да стискате палци верижната реакция след първия болен в офиса да ви подмине, разгрейте пръсти и си отворете един нар.
 • Шшш, заспивай

  5 октомври 2017

  текст Севда Семер

  Някои умни технологии са просто хитри. Други честно правят живота по‑добър.
 • Слушайте сега

  21 септември 2017

  текст и снимки Севда Семер

  Някои умни технологии са просто хитри. Други честно правят живота по‑добър.
 • Една добра схема

  31 август 2017

  текст Наталия Иванова снимки Стоян Стоянов

  "Извинете, знаете ли какво мога да хвана от тази спирка, за да стигна до центъра?" Все някога и вие сте задавали този въпрос и дори сте успявали да се загубите например в Горубляне. Е, сега е друго – имаме GPS, търсачки и дигитални карти на екрана в джоба си. Но винаги и всички ли се движим в града, хванати за мобилния интернет? И дали една ясна, обобщена и лесна за разчитане карта на градския транспорт не би помогнала? Ако сте "да", имаме добра новина – отскоро тя съществува.
 • Ангел, приятно ми е.

  24 август 2017

  Ако понякога децата ви се държат като дяволчета, не се плашете – и те крият ореол в ръкава, но често имат нужда от помощ в откриването му.
 • Къде отидоха всички?

  10 август 2017

  Вместо да пазите опустяла София, хващайте и вие пътя към фестивалния август – следват три добри посоки, които зареждат дните и нощите му с арт, йога, езотерика и музика.
 • Леко с фикуса

  3 август 2017

  текст Емануела Иванова снимка urbanjunglebloggers.com

  Всяко цвете е бъдеща смърт в саксия – ако това са думи на опита ви в отглеждането на стайни растения, запушете му устата. Никой не намира перфектния съквартирант от първия път и това важи и за наемателите в саксии.
 • Новите дрехи на Пирин

  27 юли 2017

  снимки Васил Германов

  Ако 65% от дърветата в Пирин законно станат на дървесина, поне ще има достатъчно мебели за сядане сред новото строителство, което тогава ще се ширне на 12,5 пъти по-голяма площ от сега. Ако и вие сте WTF?!?, значи новата кампания на WWF говори и на вас – днес заедно с нея размахваме пръст срещу оголването на планината.
 • По картите ще ги познаете

  29 юни 2017

  Лоши сънища и страхове, високи бариери в общуването и ниско самочувствие – и малките имат големи проблеми. За разлика от "едно време" обаче, днес има Арттерапия за деца – 22 карти с техники за лечение и забавление с изкуство, описани от спеца в областта Елица Великова и допълнени с рисунките на Андреа Попйорданова.
 • Летен лагер

  29 юни 2017

  текст Никола Шахпазов снимки Анелия Тодорова

  В началото не знаехме как се казва, но бързо му измислихме прякор – Любезния. Защото наистина е такъв. Всички, които шарят в района на парка Заимов, го познават покрай малкия му магазин, където, освен велики люти сосове и шоколадови бисквити, има и жестока селекция чешко пиво и немски вайсове.
 • Фестивален град

  15 юни 2017

  Към края на юни София изглежда сякаш забавя ход, ако не знаем къде застъпва бодрата смяна. Ето я тук – сочим ви към пет фестивала, които, вместо с бриз, раздвижват въздуха с поезия, цирк, кино, дигитални изкуства и пърформанс.
 • Dolna Malina Open Fest

  8 юни 2017

  Спираме да мечтаем за Батман, само защото можем да приличаме на него с помощта на спецове по грим, прически и костюми от киностудиото в Долна Малина.
 • On!Fest 2017

  8 юни 2017

  Включването в преродения фест е с лека мъка: как да изберем маршрут в петте му задъхани зони?
 • Без делници: юни 2017

  8 юни 2017

  През май почти забравихме какво е петдневна работна седмица, но през юни, напротив, празниците са кът. Нищо – задраскваме сами шест квадрата в календара, за които не трябва голяма организация, а само едно "Шефе, тръгвам по-рано този петък, нали?".
 • Sofia Pride Арт Седмица

  5 юни 2017

  Водата е чистата от предразсъдъци среда, в която динамичните тела пред обектива на малтийския артист Крис Микалеф се реят в израз на ...
 • Говори ми в цифри

  1 юни 2017

  текст Виолета Иванова

  2 дни, над 60 лектори и повече от 50 инвеститори. Такава е аритметиката на DigitalK – технологична конференция, свикана, за да ни доближи до новото и вълнуващото в дигиталния свят през срещи с хората, които го въртят на малкия си пръст.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098