• Всеки е шампион, але-але-але!

  11 май 2017

  текст Емануела Иванова снимки Анелия Тодорова

  Не трябва да бориш съотборници, съперници или хронометър, за да знаеш какво е успех – той е след всеки нов опит, с който ставаш по-добър от себе си.
 • .
 • Науч(е)но знание

  4 май 2017

  тескт Емануела Иванова снимка R. Hurt/Caltech-JPL @ nasa.gov

  "Обща култура" в областта на науките е академичната степен, която не се защитава лесно – трябват доживотни сесии и ненаситно любопитство.
 • Лято в саваната

  20 април 2017

  Кажете – колко често водите хлапето си в зоологическата градина? Веднъж годишно? Една приветлива постройка с диви обитатели ви чака да промените нещата за това лято.
 • Вечният боклук

  13 април 2017

  тескт Емануела Иванова

  Навсякъде е – що е то? Пластмаса, това и рибите го знаят. До 2050 неразградимият материал в океана ще надхвърли по тонаж законните му обитатели и, дори да не сме губили фризби в морето, всички сме виновни за това.
 • В главата на сериала

  6 април 2017

  текст Емануела Иванова

  90 секунди са безкрайност, когато трябва да ги изтърпим в началото на новия епизод, който сме чакали цяла седмица. Затова е велико, че все по-рядко ни се налага и все по-често сваляме шапка на откриващите "шапки" на сериалите.
 • Тъмен град, светла идея

  23 март 2017

  текст Виолета Иванова

  В 20:30 на 25 март над 170 държави ще изгасят лампите си, а ние напомняме пак, не защото иначе няма да чуете. Тук сме, за да ви светнем защо Часът на Земята е много повече от едни 60 минути на тъмно.

 • Не бягай от Физкултура

  16 март 2017

  Спортът печели един цял ден от седмицата ни със съботната Физкултура – семинарът на Бегач, за който екипът не е задължителен, но ще ни трябва ум във форма. Будим го с кафе, защото "тренировката" започва рано с истинска физзарядка и продължава с експо за нова екипировка и здравословни щандове за обяд, който вече сме платили с билета. Между тези малки упражнения влиза съществената физ-програма – историите на шестима вдъхновители за здрав и активен живот. Надолу ги редим хронологично, а точният график на лекциите им по часове е на fizkultura.bg.
 • Урок по памет

  9 март 2017

  текст Виолета Иванова илюстрации Мария Калчева

  Денят, в който жената неизбежно става главна тема, е един в годината, но разговорът за ролята ѝ тече постоянно. Покрай този 8 март на светло излезе нов любопитен въпрос – за важните дами в историята ни, които засега отсъстват и от учебника, и от картата на града ни.
 • Нещата от живота: Шон Конуей

  9 март 2017

  текст Емануела Иванова снимка Martin Hartley

  6000км. За да си ги представите нагледно, това е разстоянието между Лондон и Делхи по въздух. Със самолет се стопяват за 8 часа, но през 2016 един екстремен атлет решава да ги навърти по земя и вода, правейки тигели по дължината на Великобритания с тичане, плуване и колоездене.
 • Порция съзнателност

  23 февруари 2017

  текст Виолета Иванова снимки Михаела Белорешка

  Ако захарта и вината идват на масата ви, хванати за ръка, време е да ви срещнем с Михаела Белорешка – трапезен естет, кулинарен блогър и хранителен терапевт, който тази неделя кани на "съзнателна" следобедна закуска. Кои са съставките в нея и защо ви е да присъствате, питаме Михаела и синтезираме така:
 • Паметен трик

  26 януари 2017

  текст Виолета Иванова

  Шерлок Холмс тъкмо разреши последните си случаи, а ние се чудим защо чакахме четири сезона, за да проверим възможна ли е безгранична памет като неговата. Е, възможна е и дори не иска гениален ум, за да покълне. Слушайте как става и да, задължително опитайте това у дома.
 • Нещата от живота: Ади и Бел от Млечни вампири

  21 декември 2016

  текст Дима Чакърова

  "Детето променя абсолютно всичко", казват още преди да сме попитали. И това е промяна, в която е добре да имаш съмишленици. Млечни вампири е точно такъв сборен пункт – онлайн място, създадено от енергични майки на невръстни хлапета, които споделят истории за вълненията, грешките и смешките покрай децата си на жени в същия номер обувки.
 • Коледни базари Vol.3

  15 декември 2016

  Нови пет адреса за предпразничния шопинг
 • Коледни базари Vol.2

  8 декември 2016

  Нови три адреса за предпразничния шопинг маршрут
 • Коледни базари

  1 декември 2016

  Или четирите зони, в които започваме лова за подаръци.
 • Свобода за мацане

  1 декември 2016

  текст Емануела Иванова снимки Ралица Димитрова/màtzalo

  Новото арт студио на ъгъла на Парчевич и Христо Белчев е дансинг за въображението, за който не ви трябват инструктор или професионални обувки – просто влизате и се разкършвате.
 • Сериозни в смешното

  1 декември 2016

  текст Наталия Иванова снимки Анелия Тодорова

  От ляво надясно това са Flash и Дими. Плащат изравнителни сметки с работа като всеки друг, която понякога не е нормална, но обичайно не е и смешна. В една снимка тук ги събира общата вяра, че стендъп комедията е празник на свободното слово, който кани всеки със запазени идеи в джоба да застане пред отворения микрофон на Българска стендъп комедия.
 • Mr. Goodink

  3 ноември 2016

  текст Емануела Иванова снимки Анелия Тодорова

  "Your skin makes me cry" се пееше в едно парче на Radiohead и точно за тази фантастична кожа си мислим, когато пробваме на китката натуралните масла на Денислав Митев – господин химикът, открил формулата на кадифето с тату дизайн.
 • Фотоанализата на Ивайло Райнов

  27 октомври 2016

  текст Нaталия Иванова

  Той е психотерапевт и е видял света през толкова много очи, че неизбежно заставаме срещу неговите с леко притеснение. Ивайло обаче бързо ни уверява, че никога не анализира извън кабинета си, а думите му са така топли и искрени, че веднага печели доверието ни. Нищо неочаквано – той е един от тримата обучители по метода на мотивационното интервюиране у нас и консултира хора със зависимости от 16 години.
 • Веганлишъс

  27 октомври 2016

  текст Емануела Иванова снимки Ралица Димитрова

  Да си веган е много повече от това да постиш постоянно. Днес обаче няма да говорим (с пълна уста) за философията, етиката и естетиката зад този личен избор, а ви каним на мини обяд и две-в-едно история за истинския вкус на веганския начин на живот.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098