• Един легион зад гърба

  30 юни 2016

  текст Виолета Иванова

  Часове наред орди изкаляни хора тичат из полето под изпепеляващо слънце. Катерят се по железни рампи, висят от дървени конструкции, гмуркат се в мътни реки и изобщо минават през огън и лед, за да си тръгнат без друга награда, освен един тон адреналин. Това не е кино сюжет, а реалният екшън Legion Run или онова не-състезание, в което враг са само собствените ти граници.
 • .
 • Приказки за квас и щастие

  30 юни 2016

  текст Емануела Иванова снимки Ралица Димитрова

  Жив хляб вече се пече на Порто Лагос 1, докато рафтовете, от които ще се продава още втасват. Преди да започнем да минаваме редовно през пекарната на Хляб&Soul, стискаме двата чифта набрашнени ръце, които създават най-вкусната храна с душа.
 • Напред & Нагоре

  30 юни 2016

  Хоризонтът пред нас сякаш не мърда, но има как да го раздвижим по вертикалата – на старта на юли избираме между сенките на Витоша, извивките на Пирин и пейзажите из цялата карта под натиска на педалите. Целта и скоростта са различни, но в правилна посока, която хващаме с първата крачка извън града.
 • Нещата от живота: Тенко Николов

  30 юни 2016

  текст Нaталия Иванова

  Ако всеки ден виждате него зад бюрото на шефа, значи сте в правилния офис и сте омесени от същото тесто – с балансирано съдържание на работохолизъм, широки интереси и инат. Тенко Николов е изпълнителният директор на уеб хостинг компанията SiteGround – същата, която спечели приза за IT работодател през 2015 и която разбира тимбилдинга като концерт в планината или премиера на Междузвездни войни.
 • Чай от сутрин до вечер: Кайл Уитингтън

  24 юни 2016

  текст Наталия Иванова

  На тeзи страници съставките са две, но не говорим просто за вряла вода и няколко сушени листа. В каната тук от години са пуснати страстта и любопитството на Кайл Уитингтън, който не само е влюбен в чая, а му е посветил живота си и го познава в енциклопедични грамажи.
 • Под дърво и камък

  23 юни 2016

  текст Виолета Иванова

  Да кажем, че и родителите ни са зарибени, не звучи като реклама, но реално дори е най-добрата. Говорим за Geocaching – игра без граници по възраст (или каквото и да било), която с три думи е лов на съкровища, а с повече – ето това:
 • Адам фон Хафнер: Дизайнът ще спаси света

  16 юни 2016

  В родината на Малката русалка има една приказна организация, която иска да подобри всичко по суша и вода и привлича съмишленици с дизайнерска Нобелова награда. Името й е INDEX: Award, а целта – да примамва добрите играчи в отбора на дизайна, който решава проблеми.
 • The Spirit of London

  16 юни 2016

  Пардон за английския, но как иначе да кажем с една дума, че духът и питието на Лондон се изсипват по улиците на София с много бучки лед? Само за седмица, от 27 юни до 3 юли, но точно на време – на ръба на лятото всичко, което искаме, е глътка джин в интересна компания.
 • Sofia Pride Art Week

  16 юни 2016

  Прайдът отново вдига знаме за равните права, а вниманието ни е приковано към цветовете му още преди шествието на 18 юни (тръгва в 17:00 от Съветската армия) – в дните преди него тук наблюдаваме темата през чужди фотообективи.
 • Лиза, Валентин & Белият заек

  16 юни 2016

  текст Емануела Иванова снимки Ралица Димитрова

  Хралупата им е в един безистен на Пиротска от близо половин година, а вътре е пълно с игли, мастила и рисунки, с които не искаш да се разделиш. Ако вече си мислите за страната на чудесата, недейте – името White Rabbit Tattoos идва от песен на Jefferson Airplanе... в която пак се пее за Алиса и белия заек, но не е същото.
 • По живо, по здраво

  16 юни 2016

  снимки Ралица Димитрова

  Ледената ръка на хладилника стиска ред причини за наздраве, но тази тук е главна – баварска, мътна и така пивка, че забързва стрелките на часовника към края на бавния работен ден. След първата глътка бутилирана жива бира Jägerhof, дошла за дегустация от Пловдив, ще кажем едно – никога не е излишно да имаш на бюрото си и отварачка.
 • Един тон за обяд

  2 юни 2016

  Този тон не е в грамажа, а излиза от консерва. Просто да дръпнеш капака обаче не стига – за да сготвиш риба тон почти не ти трябва кухня, но се иска въображение с какво да я събереш. Следват две рецепти без нито едно листо маруля.

 • Властелинът на нощта

  2 юни 2016

  текст Виолета Иванова

  "В Амстердам работи, дайте да го приложим и тук" – не може да не сте чували тези думи и преди. Сега обаче не говорим за легализиране на забранени растения и професии, а приближаваме лупата към нощния живот на ниската земя, който си има и кмет.
 • Масова чистка

  26 май 2016

  Винаги е по-лесно да кажем "защо да чистим след някого, не може ли той да не цапа?!". Естествено, всички знаем, че не става така. Затова следващата неделя, 4 юни, нахлузваме ръкавиците и слагаме боклуците там, където им е мястото.
 • Нарисувай ми буква

  19 май 2016

  текст Наталия Иванова

  Хващаме я час преди да тръгне към Fontsmith – лондонски бутик за шрифтове, където нашата Криста Радоева работи като създател на "най-силния и най-семплия начин да комуникираш".
 • Междузвездни войни: Епизод MMXIV

  12 май 2016

  Заглавието ни е сай-фай, но всичко надолу е чиста наука. Е, плюс малко изкуство с цветно мастило, както показва късият ръкав на космическия герой пред вас – д-р Мат Тейлър, астрофизик.
 • Николай Пачев: Модата за пет напред

  5 май 2016

  Изречение, което тръгва от икономическите зависимости в модата, минава през кимоното на Мадона в Nothing Really Matters и стига до клъч от пукащ опаковачен найлон? Нищо необичайно. Намираме се в All U Re, а на пода отсреща седи Николай Пачев – селекционер за бутика от 7 години и човек с две дипломи по моден дизайн, който познава еднакво добре триковете на Еди Слиман и формите на Заха Хадид.
 • Запечатано в бутилка

  5 май 2016

  Тананикаме си тази вариация на Стинг, докато се готвим да завъртим средата на месеца около Spring Wine Tasting. Името на певеца тук не е случайно – част от личната му изба идва в България, за да се сбогува с тапите си в името на нашата пълна чаша.
 • Ела, излъжи ни

  28 април 2016

  текст Евелина Иванова, снимки Ивана Стоичкова

  Когато асфалтът се пропуква под краката ти, Лего човечетата стават на войници, а Пришелецът си взима стоп, вероятно по същата улица преди малко е минал Леон Кеер – един холандец с триизмерна четка.
 • Базарни стойности

  21 април 2016

  Силата на базарите не е (само) в шопинга, а в скъсяването на дистанцията – откакто ги има, срещнахме, пипнахме и опитахме три листа български марки, които знаят какво правят и как да го правят. На зеления SoBazaar този уикенд ще дойдат поне 50, но тук пускаме едни топ 8, които досега не сме похвалили на глас.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098