• Уикендът на базарите

  29 март 2018

  Четири точки в града, където да напълним великденските подаръчни торби.
 • .
 • Ключови герои

  29 март 2018

  текст Виолета Иванова

  Докато Китодар Тодоров и водещата Рада Стаменкова пълнят паузите с умни шеги, 10 души разказват на Форум Ключ за своите супер начинания, от които печели цялото ни общество. Подготвяме се за 5-часова емисия добри новини с представяне на героите.
 • До Марс без обратно

  8 март 2018

  текст Емануела Иванова

  Колективно прецакахме Земята и само заедно можем да я реабилитираме, но с темповете, с които схващаме концепции като рециклиране и възобновяеми ресурси, може да стане твърде късно твърде скоро. Затова по-напреднали умове вече работят по План Б и ни търсят нова планета.
 • Да си режисьор в класна стая

  8 март 2018

  текст Наталия Иванова

  Историята на Даниел Симеонов звучи на моменти познато. Преди да стане учител, завършва кинорежисура, работи в телевизия и накрая сяда в корпоративен офис, където бързо и окончателно прегрява. Докато се чуди как да се върне в родното си село Ъглен и да действа оттам на свободна практика, попада на обява на Заедно в час и къса с живота в София.
 • Физика на радостта

  1 март 2018

  Форум Физкултура ни дърпа към активния начин на живот само с три възклицания: "Тренировка! Храна! Мотивация!". Зад тях обаче се строяват цял отбор супер хора, подготвени за маратон от лекции и уъркшопи следващата събота. Запознайте се с главните дотук, а после минете през fizkultura.bg да си купите стартов номер за 10 март.
 • Светът е за двама... но има и публика

  8 февруари 2018

  Не е наша работа как празнувате 14 февруари, ако сте насаме. Ако обичате да се обичате в тълпа обаче, помагаме с варианти.
 • (Не)забележителен герой

  1 февруари 2018

  текст и снимка Наталия Иванова

  През февруари засичаме карфиола най-често в туршия, но още можем да го хванем и в плод-зеленчука. Защо ни е притрябвал? Къдравият братовчед на зелката е антираков агент, държи 77% от дневната ни доза витамин C, цял куп от B комплекса, стиснат е откъм калории, но е адски щедър на фибри и антиоксиданти, които са грижливи към човешките мозъци и сърца. Ако дори и след това го намирате за безхарактерен, ето три рецепти, с които да изпъкне на масата ви.
 • Дни на архитектурното наследство

  1 февруари 2018

  Минало, настояще, бъдеще, памет. Това са думите, които ще прехвърляме в ума си на път за Екзарх Йосиф 37 на 3 и 4 февруари, когато Дом на киното и Cush.Bar приемат Дните на архитектурното наследство.
 • No More War

  26 януари 2018

  Мирът и кротките начини да го стигнем и задържим в обществото и в себе си е мисията, с която фестът на доброволческата група СиВиЕс пълни дните от 26 до 28 януари с изложби, дискусии, кино, музика и работилници.
 • Неприятна атмосфера

  18 януари 2018

  текст Емануела Иванова

  Посрещнахме 2018 под юрган от сива атмосфера и скочихме срещу мерките, които (не) се предприемат против замърсяването с фини прахови частици. Атаките ни обаче не стигат до тези, чиито очи трябва да се отворят за факта, че не е нормално да знаем вкуса и цвета на въздуха. Не защото предпочитаме пица и розово, а защото това сиво ни трови. Как точно, какво да направим, за да го спрем и къде да следим кога да не ходим в парка, обясняваме надолу.
 • Шумна нощ, сладка нощ

  21 декември 2017

  текст Емануела Иванова снимка Анелия Тодорова

  Ще си пуснем музика и най-накрая ще изпечем някой секси сладкиш за празниците! И миналата година не събрахме смелост за този горещ експеримент, затова сега се срещаме лице в лице с майстора – Любка Атанасова от LUbakery, която бърка орехчета с крем и кексове с фина геометрия с вид за изложба и вкус за облизване.
 • Еднопосочен, до вкъщи

  21 декември 2017

  текст и снимка Севда Семер

  Живях в Лондон близо две години без чадър. Заради постоянния вятър в този град, чадърът е неспособен да те пази от дъжда – в ръката ти е нелепо парче плат върху дълга пръчка, което оживява над теб и за което трябва да се грижиш ти, вместо обратното.
 • По следите на Майстора и Маргарита

  7 декември 2017

  текст Никола Шахпазов

  Той е Майстора, а тя – неговата Маргарита. Вместо да разливаме водка и да си говорим за Пилат Понтийски обаче с двамата се отдаваме на по-изискани неща – обсъждаме балканската кулинария, пием бира и ядем шкембе.
 • Новият път на ракията

  30 ноември 2017

  Със сигурност познавате поне един властелин на казана, който всяка година вади "ела да видиш каква ракия!". Ако питате Светлин Мирчев, тази монета има две страни: да, хубаво е занаятът да се предава, но ракията е далеч по-сложна напитка, за да стои само до шопската салата. С тази идея той се връща от Виена (където учи в австрийската вино академия) и над година обикаля малки производители на Балканите в търсене на най-добрите дестилати. Днес визитите му пълнят рафтовете на Rakiashop.eu (който държи със съпругата си Гергана), но преди да опитаме част от техните бутилки на Балканския фестивал на ракията, сядаме на една маса с Мирчеви и говорим – какво е "истинска ракия", защо по-рядко тя е българска и в каква компания е добре да я пием, вместо пак да посегнем към домата.
 • Скука или се осмеляваш?

  23 ноември 2017

  Адреналин на макс пълни аула Максима в УАСГ от 29 ноември до 1 декември с историите на екстремни хора от цял свят в новите Дни на предизвикателствата.
 • Ела на светло

  23 ноември 2017

  текст Севда Семер

  Някои умни технологии са просто хитри. Други честно правят живота по‑добър.
 • Зелено & Споделено

  16 ноември 2017

  текст Емануела Иванова

  На София ѝ идваме в повече и доказателствата за това блокират тротоарите – когато не набиват клаксони в задръстването. Лудост е да не прегръщаме всяка идея, която облекчава трафика, като така разтоварва и атмосферата от вредни емисии. Последната от вида вече паркира електрически автомобили за споделено ползване в центъра и на всички изведнъж ни светна, че можем да се включим в спасителния план за планетата и без лична Tesla. Някои страни го правят от години, а ние днес палим електричката към тях за отговори на защо, къде и как в света на съвместното зелено пътуване.
 • По жицата с Александър Бенев

  2 ноември 2017

  текст Емануела Иванова снимки Анелия Тодорова

  Любимият му наш писател е Елин Пелин, но го качваме на заглавие от Йовков, защото му отива повече.
 • Паметен синхрон

  26 октомври 2017

  Текст и снимка Севда Семер

  Някои умни технологии са просто хитри. Други честно правят живота по‑добър.
 • Един скептик влязъл в бар...

  26 октомври 2017

  текст Наталия Иванова

  … и казал: "Призракът, когото видяхте онази вечер, е просто сънна парализа". Може да се кълнете, че помните дори пъпката на носа му, но това е фалшив спомен, ще ви заяви скептикът. Кой е той? Професор Кристофър Френч – британски учен, специализирал в психологията на паранормални вярвания и аномални изживявания. Завежда и отдела за Аномална психология в университета Goldsmiths в Лондон, автор е за The Guardian и е бивш главен редактор на списание The Skeptic.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1081