София: 20 век16 април 2015 снимка preposity.com
Тази неделя в града ще има повече стил от всякога – Elegant Ride Style ни хвърля кожената ръкавица да покараме велосипеди из центъра, облечени според модните разбирания на английски джентълмен от миналия век. Дори да не сте винтидж икона, няколко часа ровене из стари гардероби и няколко черно-бели снимки за вдъхновение ще ви приведат в подходящия вид.


Началото на тази традиция е през 2009, когато 30 лондонски велосипедисти се събират, за да покарат колелата си в сака от туид, широкополи шапки, папионки и дълги поли с висока талия. Спират за пикник и чаша чай, преди да отидат на градинско парти. Трудно е да си представим, че това може да се случи другаде, освен в Лондон, но веригата се завърта и така нареченият Tweed Run набира скорост и в други страни. Нашата също е част от трасето със своя версия на събитието – Elegant Ride Style, което се случва сега за втора година. Бързо разбираме кое превръща искрата в огън, гледайки снимки от елегантния поход – не сте ли съгласни, че на нашия град му трябват малко повече черни ръкавици и лули, дори да е само за ден?

По въпроса за дрескода. Еlegant Ride Style разчита да се качим на колелата си за велоразходка и парти, облечени подходящо за суинг, джаз и пролетен чай. Не е сложно, само внимавайте да не оставите някой смартфон да се подава под кърпичката на ревера. Ще има и конкурс за най-добър стил, ако имате нужда от стимул.

Elegant Ride Style е на 19 април от 13:00. Срещата е на Телефонната палата на ул. Гурко в 13:00. Записването на elegantridestyle@gmail.com е пожелателно, такса за участие няма

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.